Rețeta prăjiturii Bulinuța cu brânză de vaci. Blatul pufos îi va impresiona pe toți cei care o vor gusta

Sursa: https://savuros.info

Prăjitura Bulinuța cu brânză de vaci este preparatul cu care poți să îți impresionari invitații. Blatul pufos sigur îi va da pe spate pe toți cei care o vor gusta. Este o rețetă foarte ușor de făcut.

Prăjitură Bulinuța este foarte gustoasă, are un blat pufos și aspectul îi va convinge pe toți să o guste. În plus, ai nevoie de ingrediente care sunt destul de ușor de găsit de oricine. Pentru blat ai nevoie de: cinci ouă potrivite, 200 grame de zahăr tos, 80 de mililitri de ulei, 80 de mililitri de lapte, două linguri de cacao, 200 grame de făină și 10 grame de praf de copt. Pentru bilele de brânză vei avea nevoie de: 500 grame de brânză de vaci, trei linguri de gris, un nou, 80 de grame de zahăr, un plic de zahar vanilinat și coajha rasă de la o lămâie mică.

Pentru început trebuie să începi cu pregătirea bilelor de brânză. Trebuie doar să amesteci toate ingredientele. Ulterior, formează cu mâna udă biluţele. Din cantitățile pe care ți le-am prezentat vor rezulta aproximativ 24 de bile. Aluatul nu trebuie să fie foarte tare, ci atât cât să poată fi modelat. Dacă este prea apos, adaugă o lingură de gris. Ulterior, preîncălzește cuptorul la 180 de grade Celsius.

Pune ouăle şi zahărul într-un bol, adaugă puţină sare şi mixează până obţii o compoziţie cremoasă. Adaugă laptele şi uleiul și mixează până se încorporează toate ingredientele. Într-un alt bol amestecă făina cu cacao şi cu praful de copt. Adaugă treptat amestecul de făină peste cel de ou și amestecă uşor până se încorporează. Mai trebuie doar să torni aluatul într-o tavă acoperită cu hârtie de copt. Așază bilele de brânză una lângă alta. Coace prăjitura timp de 25 de minute. Ulterior, scoate-o din cuptor și las-o să se răcească.

Prăjitura Bulinuţa cu blat din bezea

Dacă vrei să încerci o altă variantă a acestei prăjituri, poți face blatul din bezea. Pentru această prăjitură vei avea nevoie de trei ouă, 125 grame de zahăr pudră, 100 grame de miez de nucă prăjit, trei linguri de pesmet, o lingură de praf de copt, un praf de sare, zahăr vanilinat și o lingură pudră de roşcove sau cacao. Pentru cremă vei avea avea nevoie de: 200 mililitri frişcă lichidă, 10 grame gelatină, 200 grame cremă de brânză de vaci, 75 grame zahăr pudră, vanilie. Pentru prepararea bulinelor trebuie să ai: 100 mililitri frişcă lichidă, două linguriţe pudră de roşcove, două plicuri zahăr vanilinat, cinci grame gelatină.

Pentru început trebuie să mixezi bine albuşurile cu un praf de sare apoi cu zahărul şi vanilinat. Ulterior, mixeaxă gălbenuşurile și încorporează-le în bezeaua tare. După ce ai făcut acest pas, adaugă pesmetul amestecat cu pudra de roşcove, miezul de nucă mărunţit şi praful de copt. Unge o tavă de copt cu unt și adaugă aluatul. Coace aluatul timp de 25-30 de minute.

Mixeaxă frişca lichidă cu zahărul vanilinat până se întăreşte. Adaugă compoziția peste crema de brânză. Gelatina trebuie hidratată în apă rece şi apoi topită la bain marie. După ce ai făcu acest pas, adaug-o în compoziția făcută mai devreme. Crema se toarnă peste blatul rece care trebuie pus din nou în forma în care a fost copt. Frișca rămasă mixeax-o și adaugă peste ea praful de roșcove. Se pune apoi într-un poş şi se adaugă în crema de brânză de vaci până se formează cerculeţe mici deasupra. Se lasă la rece cel puţin două ore, de preferat peste noapte, potrivit RomâniaTV.