Rețetă turcească de orez cu lapte. Un desert de top în fostul Imperiu Otoman

Rețetă turcească de orez cu lapte. Un desert de top în fostul Imperiu OtomanRețetă de orez cu lapte turcesc. Sursa: Pixabay

Puteți prepara rețeta de orez cu lapte după rețeta turcească, care datează de pe vremea Imperiului Otoman. Acest desert se găsește și în cele mai cunoscute restaurante din Turcia. Nu aveți nevoie de prea multe ingrediente.

Rețetă. Gospodinele pot prepara rețeta turcească de orez cu lapte care datează de pe vremea Imperiului Otoman. Acest desert, numit și sutlac, are mai puțin zahăr decât cel care se face în România. Bucătarii le recomandă gospodinelor să folosească o oală de lut.

Pentru rețeta de orez cu lapte turcesc aveți nevoie de următoarele ingrediente: 1 litru de lapte, 150 g orez, 120 g zahăr, 2 plicuri cu zahăr vaniliat, 3 linguri cu vârf cu amidon alimentar, 2 gălbenușuri.

Orezul trebuie spălat înainte.

Rețetă turcească de orez cu lapte

  1. Fierbeți orezul în 400 ml apă și opriți focul atunci când apa este absorbită complet.
  2. Lăsați acoperit cu un capac.
  3. Puneți într-un vas gălbenușurile, zahărul și zahărul vanilat, amestecați bine și adăugați 900 ml lapte.
  4. Adăugați oala pe foc și amestecați foarte bine.
  5. Ceilalți 100 ml de lapte se amestecă cu amidonul în lichidul fierbinte.
  6. Puneți și orezul și amestecați din nou până ce compoziția se îngroașă. Puneți într-o tavă șase vase termorezistente și turnați compoziția, împărțind în mod egal.
  7. Tava trebuie umplută până la jumătate și introdusă în cuptor.
  8. Se va scoate din cuptor când va face o crustă rumenă.

Asta este tot. Poftă bună!

Rețetă de orez cu lapte turcesc. Desertul preferat al otomanilor

Rețetă de orez cu lapte turcesc. Sursa: Arhiva EVZ

Rețetă de lapte prăjit cu scorțișoară

Gospodinele pot prepara și o rețetă de lapte prăjit cu scorțișoară, un desert mai puțin cunoscut, dar la fel de gustos. Aveți nevoie de următoarele ingrediente:

  • 700 ml lapte,
  • 100 g amidon de porumb,
  • 150 g zahăr,
  • 3 ouă,
  • coajă de lămâie și de portocală,
  • 1 linguriță cu scorțișoară,
  • 1 bucată de baton de scorțișoară,
  • 20 g unt,
  • esență de vanilie.

Pentru prăjit mai aveți nevoie de:

  • 1 ou,
  • 75 g făină,
  • 350 ml ulei.

Mod de preparare

  1. Începeți prin a pune la fiert 500 ml de lapte, împreună cu un baton de scorțișoară și coaja de la o lămâie și o portocală.
  2. Asigurați-vă că laptele se încălzește bine, dar nu-l lăsați să fiarbă.
  3. Pentru a permite ingredientelor să se îmbine în arome, acoperiți cratița cu un capac și lăsați-o astfel timp de aproximativ 15 minute.
  4. Apoi, amestecați bine trei gălbenușuri cu 100 g de zahăr.
  5. Într-un alt recipient, adăugați 200 ml de lapte și 100 g de amidon de porumb.
  6. Amestecați până când amidonul se dizolvă complet, apoi turnați această compoziție peste amestecul de gălbenușuri și amestecați din nou pentru a obține o textură omogenă.
  7. Puneți de scorțișoara, cojile de lămâie și portocală din laptele infuzat într-o cratiță.
  8. Adăugați amestecul de gălbenuș de ou cu amidon și amestecați până se îngroașă.
  9. Adăugați esența de vanilie și untul la temperatura camerei în cratiță.
  10. Turnați compoziția rezultată într-o tavă acoperită cu folie alimentară și puneți folie deasupra.
  11. Introduceți tava în frigider pentru cel puțin trei ore.
  12. Tăiați compoziția în pătrate de aproximativ 5 cm.
  13. Bateți un ou într-o farfurie și în alta puneți făină.
  14. Treceți fiecare bucățică prin făină, apoi prin ou și prăjiți în ulei încins.
  15. Acum trebuie doar să prăjiți bucățile de lapte.