Halvaua de casă este un preparat pentru care nu ai nevoie de foarte multă ingrediente. În plus, poți adăuga anumite arome în funcție de propriile tale preferințe. Cel mai important aspect este că o poți mânca pe toată durata postului.
Rețetă. Halvaua este un produs care își are originile în India, Iran și Asia Centrală, însă este cunoscută și în Orientul Mijlociu sau Europa. Ai nevoie de doar patru ingrediente pentru a prepara o halvă de casă delicioasă. Halvaua este desertul potrivit pentru această perioadă pentru că este de post. În plus, nu este nevoie să petreci foarte mult timp în bucătărie pentru a o prepara.
Pentru halvaua de casă vei avea nevoie de patru ingrediente foarte accesibile și pe care cele mai multe gospodine le au deja în propria casă. Este vorba de: 200 grame de seminţe de floarea-soarelui, 200 de grame de seminţe de susan, 150 de grame de miere și o lingură de cacao. În funcție de propriile preferințe mai poți adăuga eșență de rom, vanilie, migdale sau oricare alt sortiment.
Rețetă. Mod de preparare halva de casă cu doar patru ingrediente
Pentru început trebuie să adaugi semințele de susan într-un blender și să le mixezi până când vor elibera o cantitate mică de ulei. Semințele de floarea soarelui trebuie rumenite pe foc, într- cratiță fără ulei, timp de un minut. Amestecă continuu pentru ca acestea să nu se ardă. Ulterior, macină și semințele de floarea-soarelui în blender până se obţine făină. Amestecă foarte bine toate ingredientele până când se omogenizează.
Compoziția pe care o vei obține trebuie să fie destul de densă, dar nu foarte uscată. În cazul în care ți se pare prea uscată, mai poți adăuga o cantitate mică de ulei. Toarnă tot amestecul într-o tavă de chec și lasă-l la frigider pentru câteva ore. Halvaua poate fi aromatiză pentru a avea un gust special cu rom, vanilie sau orice fel de esență preferi. Poate fi adăugat praf de cacao tot pentru un plus de gust și culoare. De asemenea, halvaua poate fi preparată în două culori, una cu cacao și cealaltă fără, potrivit Stiridiaspora.