Rețetă de napolitane cu cremă de lămâie. Nu necesită coacere și este foarte delicioasă

Sursă Pixabay

Gospodinele pot încerca rețeta de napolitane cu cremă de lămâie fără coacere. Acest desert se prepară foarte ușor și este gustos. Mai mult, el poate să fie făcut cu mai multe arome.

Rețetă de napolitane cu cremă de lămâie fără coacere. Foile de napolitane pot fi umplute cu orice tip de cremă, în funcție de gust. Acest desert se prepară foarte ușor și este un adevărat răsfăț pentru copii. Tot ce trebuie să faci este să pregăteşti umplutura și o întinzi pe napolitane. Gospodinele au nevoie de următoarele ingrediente:

1 pachet foi de napolitană

2 lămâi bio

1 pachet unt

1 kg rahat cu lămâie 

Rețetă de napolitane cu cremă de lămâie

1. Tai lămâile felii şi îndepărtezi sâmburii.

2. Mărunţeşti şi rahatul cu lămâie.

3. Dai lămâile şi rahatul cu lămâie prin maşina de tocat.

4. Adaugi untul moale şi omogenizezi compoziţia.

Sursă Pixabay

5. Întinzi compoziţia pe foile de napolitană și o lași așa 24 de ore, potrivit clickpentrufemei.

Napolitane cu cremă caramel în foi

Gospodinele pot încerca și rețeta de napolitane cu cremă caramel în foi. Ele au nevoie de următoarele ingrediente:

300 g miez de nucă 390 g zahăr (350 caramelizat+40 g în cremă) 250 g unt cu 82% grăsime 5 ouă 30 ml rom (sau o sticluță de esență de rom) 1 linguriță de sare 4 foi de napolitană

Rumeniți miezul de nucă pentru câteva minute în tigaie sau la cuptor. Dacă îl rumeniți la tigaie, amestecați continuu să nu se ardă pentru că devine amar. Tocați miezul de nucă din cuțit, în bucăți mai mari. Puneți miezul de nucă tocat într-o sită, amestecați cu mâna și cerneți ca să cadă toate cojile fine.

Puneți 350 g de zahăr la topit într-o cratiță încăpătoare cu fund mai gros. Când zahărul este topit și are o culoare brun deschis, puneți untul tăiat cuburi. Bateți ouăle împreună cu restul de 40 g de zahăr. Turnați ouăle bătute în cratiță peste untul topit și zahărul caramelizat. Nu uitați de sare.

Acum doar trebuie să turnați crema peste foile de napolitană. Desertul trebuie lăsat la presat timp de 6-8 ore sau peste noapte. Napolitanele pot fi tătaie cuburi sau romburi. Puteți să adaugați și zahăr pudră peste. Poftă bună!