Social
Rețetă de mere murate. O garnitură perfectă pentru fripturi
- Emma Cristescu
- 15 septembrie 2023, 08:59
Bucătarii au explicat cum se face o rețetă gustoasă de mere murate. Această garnitură este perfectă pentru fripturi. Nu aveți nevoie de foarte mult ingrediente.
Bucătarii au explicat cum se face o rețetă gustoasă de mere murate. Pentru această garnitură sănătoasă aveți nevoie de câteva ingrediente:
- 5-6 kg mere
- 5 litri de apă
- 100 g de sare
- 200 g de zahăr
- 2-3 linguri de miere
- frunze de vișin
- frunze de dafin
- cuișoare (opțional)
Rețetă de mere murate
- Pentru murarea merelor se folosesc borcane de 300 de grame, sterilizate în prealabil.
- Spălați bine merele și puneți-le în borcane alături de frunze de vișin, frunze de dafin și cuișoare. Apoi, pregătiți saramura.
- Într-un vas încăpător, puneți cei 5 litri de apă, zahărul, sarea și mierea. Amestecați până la dizolvarea completă.
- Turnați saramura în borcane până sus și puneți deasupra capacele. Nu le înfiletați. Restul de saramură se păstrează în frigider.
- Se lasă merele să se mureze timp de 5 zile la temperatura camerei.
- Apoi, se înfiletează capacele și se pun la locul de păstrare. Merele vor fi gata de consum într-o lună.
Această garnitură merge foarte bine cu friptură, cartofi prăjiți sau aripioare crispy și este ideală pentru zilele de iarnă.
Rețetă de corcodușe murate
Puteți încerca și o rețetă simplă de corcodușe murate. Pentru un borcan aveți nevoie de următoarele ingrediente:
- 750 de grame de corcodușe,
- 250 de ml de oțet,
- 2-3 lingurițe rase de boabe de coriandru,
- 2-3 boabe de piper negru,
- câteva crenguțe de cimbru,
- 50 de grame de zahăr (două linguri),
- 25 de grame de sare (o lingură).
- Se spală fructele, se curăță de codițe și frunze și se lasă la uscat.
- Într-o cratiță, puneți la fiert 500 ml de apă, împreună cu oțetul, zahărul, sarea și condimentele. Adăugați și câteva crenguțe de cimbru în borcan.
- Amestecul se lasă pe aragaz până dă un clocot, apoi puneți oala deoparte și lăsați să se răcească câteva minute.
- Puneți corcodușele în borcan, iar apoi turnați zeama peste ele.
- Puneți capacul și după câteva ore așezați borcanul în cămară. Trebuie să așteptați o lună pentru a mânca această garnitură delicioasă.
Recomandările noastre