Rețetă de cornulețe fragede umplute cu gem. Desertul pe care nimeni nu îl poate refuza

Rețetă de cornulețe fragede umplute cu gem. Desertul pe care nimeni nu îl poate refuza Sursă Youtube

Bucătarii au dezvăluit o rețetă simplă de cornulețe fragede umplute cu gem. Aceasta îți va aduce aminte de gustul copilăriei, dar și de desertul pe care îl pregătea bunica. Gospodinele au nevoie doar de câteva ingrediente.

Bucătarii au descoperit mai multe rețete de cornulețe fragede umplute cu gem, dar au dezvăluit-o pe cea mai simplă și pe cea mai gustoasă. Ei te sfătuiesc să scoți untura și ouăle din frigider cu cel puțin o oră înainte de a prepara cornulețele, pentru ca acestea să ajungă la temperatura camerei. Dacă nu ai untură, poți folosi unt foarte gras, cu peste 80% grăsime.

Gospodinele pot prepara în doar 45 de minute peste 50 de cornulețe cu gem.

Bucătarii au dezvăluit și ingredientele necesare:

Ne puteți urmări și pe Google News

300 g Făină Standard 650 Raftul Bunicii 175 g untură la temperatura camerei 3 gălbenușuri un praf de sare 150 g zahăr pudră 50 ml lapte rece rahat sau gem pentru umplutură

Rețeță de cornulețe cu gem

Într-un bol mare, amestecă untura sau untul împreună cu 100 g de zahăr pudră și un praf de sare, până vei obține o compoziție ce are textura unei creme fine. Încorporează apoi gălbenușurile, unul câte unul, în tihnă. A sosit momentul să adaugăm și cel mai important ingredient: făina.

Sursă Youtube

Se adaugă făina și se amestecă. Ușor, ușor, compoziția va începe să capete aspectul unui aluat, astfel că va trebui să-și sufleci mânecile și să începi să frămânți mai tare. Adaugă și laptele și ai grijă să frămânți neîncetat, pentru a-l încorpora și pe acesta. Se mai pune puțină făină și se răstoarnă aluatul. Trebuie să-l frămânți până se formează o bilă; învelește aluatul cu folie de plastic și lasă-l să se odihnească la rece, în frigider, cel puțin o oră.

A venit momentul să frămânți aluatul 2-3 minute, pentru a-l frăgezi. Cu ajutorul unui sucitor, întinde aluatul într-o foaie nu mai groasă de 8 mm, decupează triunghiuri de 8-10 cm din foaie. Umple mijlocul fiecărui triunghi cu rahat sau cu gem, după placul tău și al celor dragi, apoi rulează foaia de aluat dinspre baza triunghiului, către vârf. Învârte și învârte fiecare bucată de aluat, până când obții cornulețele dorite.

Așază cornulețele în tăvi tapetate cu hârtie de copt, având grijă să lași spațiu între fiecare dintre cornulețe, acestea vor mai crește puțin. În cuptorul preîncălzit la 180 de grade Celsius, bagă tăvile cu cornulețe și lasă-le să se rumenească în jur de 15 minute.

Cornulețele trebuie să aibă o nuanță aurie. A venit momentul să scoți tăvile din cuptor și să lași cornulețele să tihnească 2-3 minute; După ce s-au răcit poți adăuga zahărul pudră. Desertul tău este gata, potrivit raftulbunicii.ro.