În Elveția a început recent procesul unui bărbat sexagenar din Lausanne pe care un imigrant îl acuză de abuzuri sexuale în 2008, când cel de-al doilea era adolescent.

Vârstnicul, care lucra pentru Amnesty International la momentul producerii faptei, a recunoscut că a avut cu imigrantul minor atingeri de natură sexuală, scrie publicația elvețiană 20 Minutes.

Un purtător de cuvânt al faimosului ONG declarat că organizația sa nu avea cunoștință de caz și că bărbatul nu mai lucrează la Amnesty., însă a insistat că grupul are un regulament intern care interzice astfel de relații sexuale.

Cazul din Elveția este doar unul dintre numeroase altele în care activiști pro-imigrație au avut relații sexuale cu imigranții pe care se presupune că îi apără.

La numai un an după apogeul crizei imigrației din 2015, au părut informații despre activiștii din fosta tabără pentru imigranți de la Calais (așa-numita „Junglă”) care practicau într-un fel de turism sexual, exploatându-i pe refugiații minori care locuiau în așezarea improvizată.

„Am auzit despre băieți, despre care se crede că se aflau sub vârsta consimțământului sexual, făcând sex cu voluntarii. Am auzit povești despre bărbați folosind prostituate în Junglă”, a scris un voluntar pe o rețea de socializare, citat de Breibart.

„Am auzit despre voluntari având relații sexuale cu mai mulți parteneri în aceeași zi, iar care în ziua următoare au continuat în același fel. Și mai știu și că aceasta este doar o părticică din marele scandal al abuzurilor”, a adăugat acesta.

Abuzuri sexuale asupra imigranților au fost dezvăluite și în Grecia, în 2017. Autoritățile elene au deschis o anchetă în acest sens împotriva ONG-ului american Mercy Corps, care a primit donații importante din partea miliardarului George Soros.

MMai multe ONG-uri, cu activitate în lumea întreagă, au fost implicate în scandaluri legate de abuzuri sexuale asupra copiilor, cum ar fi de pildă fondatorul ONG-ului italian Mama Africa, împotriva căruia s-a deschis o anchetă anul trecut, sau organizația caritabilă Oxfam, căreia Marea Britanie i-a tăiat finanțarea după un uriaș scandal, anul trecut, în care au apărut dovezi despre servicii sexuale cerute în schimbul ajutoarelor distribuite.