Reţeaua era formată din craioveni și timișoreni. O amplă operaţiune a fost declanşată luni după amiază de către DIICOT Timişoara, poliţiştii de la “Crimă Organizată” descinzând în 18 locaţii din Timişoara şi Craiova. Un număr de 42 suspecţi urmează să fie ridicaţi şi aduşi pentru audieri la sediul DIICOT Timişoara. În timpul operațiunii, care a beneficiat de sprijinul DIPI și al Serviciului Antidrog din Direcția de Combatere a Crimei Organizate, au fost monitortizate atât mișcările membrilor grupării și discuțiile purtate de aceștia, anchetatorii reușind probeze mecanismul după care funcționa rețeaua. Rolul fiecărui membru era bine stabilit.

Reţeaua era coordonată din Craiova și, potrivit anchetatorilor,  aducea din Spania  droguri de risc şi etnobotanice pe care apoi le distribuiau în Timişoara.
Anchetatorii au interceptat în decembrie o tânără care a zburat din Spania până pe aeroportul Otopeni, iar în bagajele ei au fost descoperite 12 kilograme de droguri.

Într-unul dintre apartamentele din Timişoara, folosite de membrii grupării de traficanţi, anchetatorii au descoperit jumătate de kilogram de 5MeO- DALT, un drog cu puternic efect hallucinogen, dar și alte droguri de risc. În locuința liderului au fost găsite câteva mii de pliculețe cu droguri, pregătite pentru livrare. 
Ancheta a scos la iveală faptul că majoritatea clienților pentru 5MeO- DALT erau minori, drogurile fiindu-le livrate în apropierea școlilor, chiar la ieșirea de la ore. Unii dintre ei au ajuns la Urgențe din cauza efectelor drogului, fiind de notorietate cazul unui tânăr care a stat nu mai puțin de trei săptămâni în comă.
UPDATE. Polițiștii au ridicat, în urma perchezițiilor un pistol cu muniție, dar și o importantă sumă de bani.Este vorba de peste 100.000 de lei, bani găsiți într-un sertar, și care sunt susceptibili să provină din traficul cu 5MeO- DALT.
UPDATE. Potrivit Poliției Timiș un număr de 39 de persoane au fost duse până azi la audieri, iar dintre acestea 13 au fost reținute. ”S-a reținut comiterea infracțiunii de asociere în grup infracțional organizat, precum și trafic internațional și intern de droguri”, a declarat Mirela Drăghicioiu, ofițerul de presă al Poliției Timiș. În total, din locațiile percheziționate luni au fost ridicate șase kilograme de droguri, între care 12.000 de pliculețe cu 5MeO- DALT. 
<iframe width="560" height="315" src="//www.youtube.com/embed/KzzTtWQP5QY?rel=0" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
<iframe width="560" height="315" src="//www.youtube.com/embed/pogsLwU3lz8?rel=0" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>