Evenimentul Zilei > Politica > Restructurări majore la ANAF. Dispar direcțiile regionale. Vama, în subordinea lui Orlando Teodorovici
Restructurări majore la ANAF. Dispar direcțiile regionale. Vama, în subordinea lui Orlando Teodorovici

Restructurări majore la ANAF. Dispar direcțiile regionale. Vama, în subordinea lui Orlando Teodorovici

Direcția Vămilor va fi scoasă din subordinea Agenției Naționale de Administrare Fiscală (ANAF), urmând să fie o structură separată, subordonată direct ministrului de Finanțe. Iar direcțiile regionale ale ANAF dispar, "puterea" fiind luată de direcțiile județene.

Ministrul de Finanțe și președintele executiv al PSD, Eugen Orlando Teodorovici, a anunțat că Vama va fi scoasă din subordinea Agenției Naționale de Administrare Fiscală (ANAF) și va fi o structură separată, sub autoritatea directă a  ministrului de Finanțe, conform satmareanul.net.

„Se va crea o structură separată, independentă total, sub autoritatea ministrului de Finanțe, deci nu subordonata cuiva. Ce rămâne în ANAF se rearanjează, regiunile dispar ca și putere, pentru că nu este corect ca să aibă regiunea decizia atunci când la județ e problema. Partea de contestații pleacă de la ANAF la Finanțe, pentru că nu ANAF-ul trebuie să judece ceea ce tot ANAF-ul a spus”, a explicat ministrul Eugen Orlando Teodorovici în cadrul unei întâlniri cu reprezentanți ai mediului de afaceri și români plecați în străinatate.

Ministrul Eugen Teodorovici a făcut declaratia la conferința intitulată „Ziua Diasporei – Negresti-Oas este Acasa!”, la care a participat împreună cu ministrul pentru Românii de Pretutindeni, Natalia Intotero, și ministrul Apărării, sătmăreanul Gabriel Leș. Evenimentul a fost organizat în premieră de Primăria orașului Negrești Oaș, în parteneriat cu Fundatia Romanian Business Leaders, prin RePatriot.

Publicat in categoriile: Politica
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: