Evenimentul Zilei > Actualitate > Restricții din ce în ce mai dure împotriva Covid-19! Accesul la nunți, botezuri și înmormântări se va face doar cu certificatul de vaccinare
Restricții din ce în ce mai dure împotriva Covid-19! Accesul la nunți, botezuri și înmormântări se va face doar cu certificatul de vaccinare

Restricții din ce în ce mai dure împotriva Covid-19! Accesul la nunți, botezuri și înmormântări se va face doar cu certificatul de vaccinare

În România se vor aplica restricții din ce în ce mai strice împotriva Covid-19. În ședința Comitetului Național pentru Situații de Urgență urmează să se discute despre cum o să arate nunțile, botezurile și înmormântările de acum încolo. Accesul se va face doar cu certificatul de vaccinare.

Pe 16 septembrie urmează fie ședința Comitetului Național pentru Situații de Urgență în care se va discuta despre noi soluții împotriva Covid-19.

Restriciții în localitățile în care incidența cazurilor este de peste 3 la mia de locuitori

Autoritățile au propus ca în aceste localități în care incidența crește fie mai monitorizat accesul la evenimente.

Florin Cîțu a declarat nu își dorește anuleze evenimentele și a venit cu o nouă soluție.Una dintre propuneri este ca accesul la evenimente, nunți, botezuri, înmormântări se facă doar cu certificatul de vaccinare.

″Propunerea mea – aş vrea să ne asigurăm că aceste nunţi nu sunt anulate şi propunerea mea – să folosim certificatul verde pentru aceste nunţi, dacă se poate″⁣, a declarat premierul.

vaccinare

Țările europene folosesc certificatul de vaccinare aproape peste tot

În multe țări din Europa se folosește certificatul de vaccinare sau dovada prin care persoana arată că s-a testat sau a trecut prin boală aproape în orice locație. Această dovadă s-a folosit pentru activităţile culturale, restaurante sau în mijloacele de transport, dar lista unde se cere certificatul crește de la o zi la alta.

În intervalul 12.09.2021 (10:00) – 13.09.2021 (10:00) au fost raportate de către INSP 46 de decese (28 bărbați și 18 femei), ale unor pacienți infectați cu noul coronavirus, internați în spitalele din Arad, Argeș, Bacău, Bihor, Bistrița-Năsăud, Botoșani, Caraș-Severin, Constanța, Dolj, Iași, Maramureș, Mehedinți, Mureș, Olt, Prahova, Satu Mare, Sibiu, Teleorman, Timiș și Vaslui.

Până la această dată, la nivel național, au fost prelucrate 9.278.258 de teste RT-PCR și 2.711.582 de teste rapide antigenice. În ultimele 24 de ore au fost efectuate 6.126 de teste RT-PCR (2.701 în baza definiției de caz și a protocolului medical și 3.425 la cerere) și 15.906 teste rapide antigenice.

Publicat in categoriile: Actualitate
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: