Evenimentul Zilei > Actualitate > Restricţii de circulație pe autostrada A2. Podul de la Cernavodă intră în reabilitare
Restricţii de circulație pe autostrada A2. Podul de la Cernavodă intră în reabilitare

Restricţii de circulație pe autostrada A2. Podul de la Cernavodă intră în reabilitare

Autoritățile au impuse restricții de circulație pe autostrada A 2, dat fiind că încep lucrările de reabilitare la Podul de la Cernavodă.

Podul de la Cernavodă intră în reabilitare.

Autoritățile au impus restricții pe Autostrada A2. Decizia a fost luată deoarece podul de la Cernavodă va intra în reabilitare. Lucrările se vor derula pe o perioadă de 60 de luni.

Direcția Regională de Drumuri și Poduri (DRDP) Constanța a anunțat că restricțiile au intrat în vigoare începând de marți după amiază. Acest lucru s-a întâmplat după ce au fost montate indicatoarele de semnalizare rutieră temporară aferentă lucrărilor.

Restricțiile de circulație vor fi impuse pe sectorul cuprins între km 155+415 și km 161+497. Astfel, urmează să fie restricționată circulația rutieră pe sensul spre București. Pe tronsonul respectiv traficul va fi deviat pe sensul de mers spre Constanța. Circulația se va desfășura, pe ambele sensuri de mers.

De asemenea, DRDP Constanța amintește că în perioada sezonului estival se vor executa doar lucrări la infrastructură. În această perioadă nu vor fi instituite restricții de circulație pentru a nu îngreuna traficul turiștilor spre și dinspre stațiunile de la Marea Neagră.

Podul de la Cernavodă intră în reabilitare

Reprezentanții CNAIR au semnat în februarie contractul pentru reabilitarea podului de la Cernavodă. Contractul este finanțat din fonduri europene nerambursabile și are o perioadă de execuție de 24 de luni și una de garanție de 60 de luni. Valoarea acestuia a fost stabilită la peste 66 de milioane de lei,

Conform documentației de achiziție, contractual de reabilitare a părții rutiere prevede o serie de lucrări de reparații. Astfel, va fi înlocuită hidroizolația și pe partea carosabilă și pe trotuare. De asemenea va fi înlocuit sistemul rutier. Lucrările mai prevăd și înlocuirea parapetului pietonal şi directional, precum și înlocuirea rosturilor de dilatație.

COntractul prevede și lucrări de reparații cu betoane speciale la placa de suprabetonare a viaductelor de acces şi la pile. Este vizată și refacerea protecției anticorozive la structura metalică, atât pe podul principal, cât şi pe viaductele de acces.