Evenimentul Zilei > Actualitate > Reprezentațiile artistice ale sfârșitului de săptămână
Reprezentațiile artistice ale sfârșitului de săptămână

Reprezentațiile artistice ale sfârșitului de săptămână

Iubitorii de teatru sunt așteptați weekendul acesta să vadă cele mai cunoscute povești de viață, desprinse din altă lume și trăite pe scenă.

● Joi, 2 mai, de la ora 19.00, Teatrul Național „Radu Stanca” din Sibiu vă invită la piesa de teatru „Puricele în ureche”. Aceasta impune un teatru de relaţii, un teatru în care predomină comicul de situaţie. Universul personajelor lui Feydeau este pestriţ, viu şi mereu în mişcare. Duarata este de aproximativ două ore.

● Vineri, 3 mai, de la ora 19.00, Teatrul de Comedie vă dă întâlnire în Sala Radu Beligan, la premierea piesei „Rosencrantz și Guildenstern sunt morți”, care exploatează povestea a două personaje din Hamletul lui Shakespeare, punându-l pe prințul Hamlet, despre care nu avem nicio îndoială că a înnebunit, pe plan secundar. Durata este de două ore, fără pauză.

● Sâmbătă, 4 mai, începând cu ora 19.00, Teatrul Tineretului din Piatra Neamț vă dă întâlnire la piesa „O cameră doar a ta”. Este primul spectacol din cadrul programului Blind Date, care aduce față în față un regizor și un actor care nu s-au cunoscut în prealabil. Piesa de teatru se poate rezuma într-o pledoarie pentru intimitate și o demonstrație de forță în care o femeie ne arată cum se poate sparge suprafața realității doar cu ajutorul unui instrument de scris.

●Duminică, 5 mai, de la ora 19.00, la Teatrul Nottara, Sala Horia Lovinescu, va avea loc premierea piesei de teatru „Figaro”, în regia lui Mihai Lungeanu. „Un ritm sugerat încă din subtitlul piesei – „La Folle Journee” – Ziua nebună, a cerut un spaţiu scenografic generos în posibilitatea de a construi permanent cât mai multe ipostaze surprinzătoare faţă de indicaţia principală: viitorul dormitor conjugal – spaţiu de ecluză între pretenţiile celor doi stăpâni aflaţi în conflict”, mărturisește regizorul.

 

Sfârșit de săptămână mexican

W e e k e n d u l acesta este unul mexican, pe terasa Berării H. Pe lângă Quesadilla, Nachos, Churros, Paella Mexicană și multe alte preparate delicioase, bașca Tequila, Margarita și tot felul de licori mexicane, vor fi multe momente muzicale, interpretate de Mariachi autentici. Atmosfera de Fiesta va fi instaurată de celebrele sombreros și maracas care vor împânzi terasa Berăriei H în încercarea de a te transporta direct în veselia Americii de Sud. Iar asta nu este tot: Începând de joi și până duminică, de la ora 21.00, formația de Mariachi Los Platanos va întreține atmosfera.

● Sâmbătă, 4 mai, de la ora 23,15, trupa Mandinga vă invită la un dans latino-pop. Înființată în 2003, a devenit unul din cele mai cunoscute produse ale industriei muzicale românești, atât în țară cât și în străinătate. „Zaleilah”, „Soy de Cuba”, „Besame”, sunt numai câteva dintre melodiile pe care le veți putea fredona.

 

Parada Junilor la Brașov

Duminica Tomii, 5 Mai, este binecunoscută ca fiind ziua în care are loc tradiționala paradă călare a Junilor din Șcheii Brașovului și Brașovul Vechi. Aceasta sărbătoare constituie cel mai însemnat eveniment tradițional al comunității brașovene, unul dintre rarele momente când publicul are ocazia să vadă cetele Junilor, cu cai frumos împodobiți cu șalanguri, cu juni îmbrăcați în costumele tradiționale, considerate a fi cel mai bogat și frumos port tradițional din România. Sărbătoarea Junilor începe în jurul orelor 11:00 în Piața Unirii, când va avea loc plecarea Junilor spre Cetate, iar în jurul orei 14:00 ajung la Pietrele lui Solomon, descalecă, apoi cântă Troparul Învierii și joacă hora Junilor, îndeplinind astfel vechile ritualuri stabilite de tradiție.

Ruga de la Caransebeș

Începând de joi și până duminică, în Caransebeș va avea loc „Ruga de la oraș”, o amplă manifestare care cuprinde pe lângă concerte de muzică susținute de trupa Iris și Delia & Band, vernisaje de expoziții și focuri de artificii, dar și cea de-a 25-a ediție a festivalului-concurs „Luță Ioviță”. Cei 32 de concurenți vor fi selectați joi, de la ora 17.00, la Casa de Cultură „George Suru”. Gala laureaților și recitalurile invitaților sunt programate pentru vineri, 3 mai, de la ora 18:00, pe scena amenajată în Piața „General Ion Dragalina”. Sâmbătă vor urca pe scenă oaspeți din Cluj și Maramureș, iar ziua de duminică este rezervată concertelor live de muzică ușoară.

 

Concursul Internațional de Jazz la Cluj

De vineri și până duminică, în Cluj-Napoca se desfășoară a cincea ediție a Concursului Internațional Jazz in the Park. Vor concerta cele 14 trupe finaliste din toată Europa, și nu numai. Acestea vor urca pe scenă sâmbătă, 4 mai, și duminică, 5 mai, începând cu ora 12.00 și până seara, la 21.00. Fiecare zi din concurs se va finaliza cu un concert special susținut de trupele Essential Notes – 4 mai și Jazzybit – 5 mai. Intrarea este liberă.

Zilele Filmului Românesc la Iași

Institutul Cultural Român de la Madrid și Filmoteca de Catalunya organizează a IV-a ediție a Zilelor Filmului Românesc în perioada 03 – 14 mai. Vineri, de la ora 18.30, în prezența regizorului Stere Gulea se va difuza filmul „Moromeții”, iar de la ora 21.30 „Moromeții 2”. Acesta va purta un dialog despre cinematografia sa în particular, şi cea românească în general, cu realizatorul și criticul de film Esteve Riambau. Festivalul va cuprinde trei generații de realizatori și estetici diferite, de la clasicul alb-negru al regizorului Stere Gulea, trecând prin producţii semnate de nume mari precum Corneliu Porumboiu, Radu Jude sau Radu Muntean și până la cele mai apreciate debuturi din filmul de lung metraj, precum Daniel Sandu și Ioana Uricaru.

 

Autoslalom la Galați

Sâmbătă și Duminică, pe Faleza superioară a Dunării – zona Elice, se va desfășura cea de-a doua etapă din Campionatul Național de Autoslalom al Federației Române de Automobilism Sportiv. Este un eveniment ce rescrie o istorie automobilistică a gălățenilor uitată de peste 30 de ani. Evenimentul își propune să readuca Galațiul pe harta competițiilor auto naționale. Vă puteți susține preferații începând cu ora 9.00.