Evenimentul Zilei > Actualitate > Reporter EvZ. Coronavirusul n-a „infectat” Piața Obor. Virusul a „penetrat” doar hyper-marketurile
Reporter EvZ. Coronavirusul n-a „infectat” Piața Obor. Virusul a „penetrat” doar hyper-marketurile

Reporter EvZ. Coronavirusul n-a „infectat” Piața Obor. Virusul a „penetrat” doar hyper-marketurile

Pe bucureștenii de rând îi doare la bască de gripa chinezească. În Piața Obor nu s-a schimbat nimic. Prețurile au rămas pe loc și oamenii nu-și fac provizii pe stoc

Nea Costică e din Vrancea și vinde miez de nucă, prune uscate  și usturoi, în Piața Obor, din București. Se uită cu milă la taraba lui: „La Kaufland erau peste douăj’ de inși la coadă, la casă. La mine bate vântul!

Alături, o tarabagioacă din Dâmbovița, care vinde cam de toate, e de aceeași părere: „Nu s-a simțit nimic!”. Un nene care își ia și el ceva de-o ciorbă râde în barbă: „Nu fac provizii. Când o fi să mor, o să mor. Io lucrez cu bani și dacă nici pe ăștia nu-s microbi pe ce dracu or fi?”.

Viorel Mihalache, din Brezoaiele, județul Dâmbovița, vânzător de cartofi, zice și el că e pace planetară în Piața Obor: „Sunt unele persoane care iau mai mult. Prețurile n-au crescut. Sunt tot alea din august. Așa au fost, așa au rămas”. Vinde cartofii roșii cu trei lei și pe cei albi cu doi lei și cincizeci de bani.

Tanti Nicoleta e din Vâlcea și vinde fasole, ceapă și usturoi, la taraba ei din hala nouă a Oborului. Zice că lumea își face provizii, dar nu știe pentru ce: „ Fie că e postul, fie că e coronavirusu’ ăla, nu știu”. Are fasole de trei feluri. De opt, zece și 12 lei.

Doamna Geta, altă tarabagioaică, de la Sinești, Ialomița, zice că lumea început să cumpere mai mult cartofi și ceapă, de parcă și-ar face provizii pentru iarnă. Oftează: „Verdețuri nu prea iau oamenii și io vând salată verde, ridichi și ceapă verde. Astea-s perisabile, nu ia lumea mult”.

O legătură frumoasă de ceapă verde te costă un leu și cincizeci de bani, doi lei una de ridichi, trei lei o salată babană și un leu orice legătură de pătrunjel, leuștean sau mărar. Care-s duble ca mărime față de alea de la Mega.

CONTINUAREA ARTICOLULUI IN PAGINA URMATOARE