Evenimentul Zilei > Actualitate > Reportaj în pandemie, la Vama Veche. Distracție fără aglomerație și „No More Dancing”
Reportaj în pandemie, la Vama Veche. Distracție fără aglomerație și „No More Dancing”

Reportaj în pandemie, la Vama Veche. Distracție fără aglomerație și „No More Dancing”

Vama Veche, cea mai iubită destinație a litoralului românesc, care în vremuri normale mustește de muzică dată la maxim și distracții care țin până la răsăritul soarelui, s-a transformat în câteva zile, din cauza măsurilor luate de autorități, într-un sat liniștit, cu atmosferă boemă

DJ-ii din Vama Veche, trimiși în șomaj tehnic

„Într-adevăr, lucrurile nu erau în regulă. Turiștii și localnicii nu respectau în niciun fel distanțarea socială și puteam să ajungem exact cum spuneau și autoritățile centrale, că Vama Veche poate deveni un focar sau că Vama Veche e la un pas de a fi închisă”, spune primarul Daniel Georgescu. Așa că, împreună,  au convenit ca în weekenduri  muzică să fie dată mai încet, la nivel ambiental. „No more dancing”, i-au zis campaniei.

Daniel Georgescu susține că toți șefii de terase au fost de acord:„Toți erau, cred, speriați, chiar îngroziți de ce s-a întâmplat în ultimul timp. Toți și-au dorit să trecem la niște măsuri de siguranță și asta a fost cea mai bună soluție”. Ciprian Roșu este administratorul unui bar de pe plajă. „Nu vrem ca Vama să se închidă, nimeni nu-și dorește asta și tocmai din acest motiv o să mergem pe trendul acesta frumos. Vine lumea, un pahar de vin, un cocktail bun, muzică bună, priveliștea frumoasă”, spune tânărul, sperând „să ajungem din nou în normalitate”.

Cornel Lazăr, proprietarul unei pensiuni susține că este dificil să se păstreze distanțarea socială pe plajă, fiind domeniu public. „Așa că am zis că în acest weekend să nu mai dăm muzică pe plajă, să nu mai organizăm petreceri. Ne-am pus DJ-ii în șomaj tehnic în week-end”. Numărul crescut de îmbolnăviri din țară i-a pus pe comercianți în gardă „ca nu cumva să revenim la starea de urgență”, fiind conștienți că „ne va afecta financiar, dar în perspectiva unei închideri totale sau a unei carantinări a localității Vama Veche, preferăm să renunțăm la o parte din încasări și să putem să ducem sezonul până la capăt”.

PAGINA ANTERIOARA CONTINUAREA ARTICOLULUI IN PAGINA URMATOARE