Evenimentul Zilei > Justitie > REPLICĂ DURĂ! CSM îi răspunde ambasadorului Hans Klemm, după acuzațiile DEVASTATOARE la adresa Inspecției Judiciare
REPLICĂ DURĂ! CSM îi răspunde ambasadorului Hans Klemm, după acuzațiile DEVASTATOARE la adresa Inspecției Judiciare

REPLICĂ DURĂ! CSM îi răspunde ambasadorului Hans Klemm, după acuzațiile DEVASTATOARE la adresa Inspecției Judiciare

Secția pentru judecători a Consiliului Superior a Magistraturii a reacționat marți, după atacul lansat de ambasadorului SUA la Bucuresti, Hans Klemm, la adresa Inspectiei Judiciare.

Astfel, secția condusă de Simona Marcu i-a transmis lui Klemm că afirmațiile sale sunt de natură să afecteze încrederea societății în actul de justiție.

Secția pentru Judecători a CSM i-a mai aminitit lui Klemm că Inspecția Judiciară este o instituție care se bucură de autonomie și independență operațională, potrivit unui comunicat al instituției.

„Având în vedere discursul public al ambasadorului Statelor Unite ale Americii în România, domnul Hans Klemm, susținut la data de 1 octombrie 2018 cu ocazia deschiderii anului universitar la Facultatea de Drept a Universității București,

Secţia pentru judecători, în majoritate, exprimă îngrijorarea față de afirmațiile privind activitatea Inspecției Judiciare, instituție importantă în configurația autorității judecătorești, care se bucură de autonomie și independenţă operațională, precum și față de unele aprecieri inoportune și selective în legătură cu conduita magistraților.

O astfel de abordare poate fi de natură a afecta  încrederea societății în actul de justiție, cu precădere în magistrați și în organismele judiciare din țara noastră, a căror activitate se desfășoară exclusiv în temeiul legii.

Secţia pentru judecători reafirmă, pe această cale, atașamentul la valorile unei cooperări internaționale loiale și subliniază, astfel cum a procedat de fiecare dată când s-a dovedit necesar, nevoia unui mesaj public echilibrat şi responsabil care să consolideze încrederea cetăţeanului în actul de justiţie”, se arată în comunicatul CSM.

 

Informaţiile publicate de evz.ro pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.
Publicat in categoriile: Justitie
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: