Evenimentul Zilei > Politica > REMUS CERNEA, solicitare SURPRINZĂ pentru conducerea Camerei DEPUTAŢILOR. Deputatul vrea PRELUNGIREA şedinţelor de PLEN
REMUS CERNEA, solicitare SURPRINZĂ pentru conducerea Camerei DEPUTAŢILOR. Deputatul vrea PRELUNGIREA şedinţelor de PLEN

REMUS CERNEA, solicitare SURPRINZĂ pentru conducerea Camerei DEPUTAŢILOR. Deputatul vrea PRELUNGIREA şedinţelor de PLEN

Deputatul neafiliat Remus Cernea solicită Biroului permanent al Camerei Deputaţilor prelungirea şedinţelor de plen ca urmare a posibilelor întreruperi ale activităţii în perioadele de campanie electorală.

"Cu prilejul campaniilor electorale pentru alegerile europarlamentare, respectiv prezidenţiale, din 2014, activitatea Camerei Deputaţilor a fost întreruptă cu câte o lună. Cele două luni de inactivitate parlamentară din 2014 nu au fost compensate prin sesiuni extraordinare, prin prelungirea programului şedinţelor de plen ori prin alte căi de recuperare a timpului nelucrat", precizează Cernea în solicitarea sa către conducerea Camerei, potrivit Agerpres.

Cernea mai susţine că această situaţie poate continua şi în acest an, în timpul campaniilor electorale, şi prezintă posibile soluţii la această problemă.

Una dintre acestea vizează nesuspendarea activităţii Camerei Deputaţilor pe perioada campaniilor electorale pentru alegerile locale şi parlamentare din acest an. De asemenea, propune iniţierea de sesiuni extraordinare în lunile iulie şi august pentru a compensa timpul de pauză în activitate din mai şi noiembrie.

O altă soluţie pe care o avansează deputatul este prelungirea programelor şedinţelor de plen în care să fie discutate iniţiative legislative cu câte o zi pe săptămână (adică să existe plen consacrat dezbaterilor, nu doar declaraţiilor politice, şi în zilele de joi ale fiecărei săptămâni), timp de cel puţin două luni, pentru a compensa perioadele de pauză.

O altă propunere este aceea de prelungire a timpilor şedinţelor de plen consacrate dezbaterilor asupra iniţiativelor legislative cu câte cel puţin două ore în zilele de luni şi miercuri (adică patru ore în plus pe săptămână), pentru a compensa timpii lipsă generaţi de întreruperile din perioada electorală.