Remeş şi Mureşan, trimişi în judecată

Remeş şi Mureşan, trimişi în judecată

Procurorii din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie au dispus astăzi trimiterea în judecată a foştilor miniştri Decebal Traian Remeş şi Ioan Avram Mureşan, precum şi a omului de afaceri Gheorghe Ciorbă, în legătură cu influnţarea unor licitaţii publice.

Remeş, ministru al Agriculturii şi Dezvoltării Rurale în perioada aprilie-octombrie 2007, este acuzat de de trafic de influenţă, iar Ioan Avram Mureşan de complicitate la cumpărare de influenţă, în formă continuată, informează DNA.             Alături de cei doi este inculpat şi omul de afaceri Gheorghe Ciorbă pentru infracţiunea de cumpărare de influenţă, în formă continuată.

Potrivit rechizitoriului întocmit de procurori, pe 13 şi 23 septembrie 2007, Decebal Traian Remeş a acceptat şi primit produse alimentare în valoare de 1.500 lei şi suma de 15.000 euro de la Gheorghe Ciorbă, prin intermediul lui Ioan Mureşan.

Banii şi produsele alimentare au fost primite în scopul favorizării firmei "Construct Europromt" SRL Certeze (aparţinând fiului omului de afaceri Gheorghe Ciorbă) la câştigarea a două licitaţii publice de atribuire de lucrări de amenajări funciare, prin exercitarea influenţei pe care ministrul o avea asupra funcţionarilor însărcinaţi cu derularea procedurilor de achiziţie publică, de la Inspectoratul Teritorial de Regim Silvic şi Vânătoare (ITRSV) Râmnicu Vâlcea.

Gheorghe Ciorbă a oferit ministrului Agriculturii, prin intermediul lui Ioan Mureşan, şi un autoturism de lux marca "Audi Q7", în valoare de 65.000 euro, fiind 'extrem de interesat în câştigarea licitaţiei de la ITRSV Râmnicu Vâlcea', susţin procurorii.

În desfăşurarea activităţilor menţionate, Mureşan a jucat rolul de intermediar, având la bază relaţia de prietenie cu Remeş, în condiţiile în care cei doi au fost şi colegi în Guvern, în perioada 1997-2000.

Citiţi şi "Palatele Remeş-Ciorbă-Mureşan"!

(13:17)

Ne puteți urmări și pe Google News