Remeş, la DNA

Remeş, la DNA

Fostul ministru al Agriculturii s-a prezentat în această dimineaţă la Direcţia Naţională Anticorupţie.

La intrarea în clădire, fostul demnitar nu a făcut nicio declaraţie.             La începutul lunii octombrie anul trecut, procurorul general al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie l-a sesizat pe preşedintele României pentru ca acesta să ceară urmărirea penală faţă de Decebal Traian Remeş, ministru al Agriculturii şi Dezvoltării Rurale (în funcţie la acea dată, ulterior demisionând-n.r.) pentru săvârşirea infracţiunii de trafic de influenţă.

Potrivit DNA, Remeş ar fi fost destinatarul banilor ce îl aveau ca intermediar pe fostul ministru al Agriculturii Ioan Avram Mureşan, cercetat de DNA , din 6 octombrie anul trecut, pentru complicitate la cumpărare de influenţă. În cursul lunii septembrie 2007, Ioan Mureşan ar fi înlesnit transmiterea promisiunii şi darea unor produse în valoare de 1.500 lei şi a sumei de 15.000 euro de la omul de afaceri Gheorghe Ciorbă unui demnitar al statului, pentru favorizare la licitaţii publice.

Decebal Traian Remeş a demisionat din funcţie în 11 octombrie anul trecut, la aproape o săptămână de la izbucnirea, în presă, a scandalului de corupţie în care a fost acuzat de trafic de influenţă, alături de Ioan Avram Mureşan.

Ne puteți urmări și pe Google News

Vom reveni cu amănunte.

(10:47)