Informații importante! Reguli noi pentru românii care trimit colete în Marea Britanie

Informații importante! Reguli noi pentru românii care trimit colete în Marea Britanie Anumite colete vor fi impozitate. Sursa foto: Arhivă EVZ

Românii care trimit colete în Marea Britanie trebuie să țină cont că au fost introduse noi reguli după Brexit, începând cu 1 ianuarie 2021.

Reguli noi pentru românii care trimit colete în Marea Britanie

Marea Britanie aplică noi reguli pentru transporatorii de colete, după ieșirea din Uniunea Europeană. La fel ca în alte numeroase domenii, după Brexit autoritățile britanice au impus reglementări și în acest domeniu, al coletăriei. Fiecare român care intenționează să trimită pachete rudelor sau apropiaților din Marea Britanie trebuie să știe că acest lucru.

Astfel, la vamă, în Marea Britanie nu mai sunt acceptate colete ambalate în genți de voiaj, genți de rafie sau în saci. Informațiile au fost publicate pe contul de Facebook al unui antreprenor român care are afaceri în Marea Britanie.

Ne puteți urmări și pe Google News

„După Brexit se aplică noi reguli transportatorilor de colete și e bine să știți aceste reguli pentru a nu avea surprize, fiindcă ele se aplică, implicit, celor care trimit pachete în UK”, a scris Mirabela Moga, antreprenor în UK, pe contul de Facebook.

Reguli noi pentru cei care trimit colete în Marea Britanie

Autoritățile britanice au impus transportatorilor de colete ca acestea să fie ambalate în cutii de carton, corespunzător. De asemenea, fiecare pachet trebuie să conțină, atașată, lista cu produsele trimise.

„Dacă până acum erau acceptate pachetele trimise în genți de voiaj, genți de rafie sau chiar saci, de la 1 Ianuarie 2021 nu se acceptă decât coletele ambalate corespunzător, în cutii de carton. Fiecare cutie trebuie să conțină lista cu ceea ce se află în înăuntru, iar cutia se va închide în prezența curierului. Vameșii englezi nu mai acceptă colete care conțin țigări sau alcool”, a mai scris românca pe Facebook.

Marea Britanie a părăsit oficial Uniunea Europeană, iar de acum încolo relațiile dintre cele două sunt reglementate în baza unor acorduri comerciale. Circulația mărfurilor și, implicit, expedierile de colete între UE și Regatul Unit sunt supuse controlului vamal.

Conform acestora, controalele asupra mărfurilor care intră în Marea Britanie vor fi introduse treptat, pe o perioadă de șase luni. Unele proceduri vamale au intrat deja în vigoare.