Fostul preşedinte al CJ Argeş s-a „mărturisit” presei că a fost bine intenţionat şi că a făcut doar greşeli, pe vremea când ANI nu exista, sau din „neştiinţă”
În ultima sa conferinţă de presă, ţinută miercuri la Consiliului Judeţean Argeş, „Baronul roşu” Constantin Nicolescu a făcut un bilanţ sentimental al activităţii sale la conducerea instituţiei pe care nu s-a îndurat s-o părăsească nici după ce Înalta Curte l-a declarat în conflict de interese. El a fost demis de prefectul de Argeş.
Chiar şi în ultimele clipe de şedere pe jilţul de „preşedinte de judeţ”, Nicolescu a încercat să convingă presa de buna sa credinţă. Până şi contractele prin care şi-a îmbogăţit firmele au fost „bine intenţionate”, s-a spovedit baronul: „E adevărat că pentru foarte multe dintre lucrurile scrise despre mine, atât în plan politic, cât şi administrativ, aveaţi destule elemente să criticaţi. În schimb, vă transmit că în toată această perioadă am fost bine intenţionat, am încercat să-mi fac datoria în mod normal şi legal şi să promovez cât mai multe acţiuni pentru dezvoltarea şi promovarea judeţului”.
Contractele „baronului roşu”
Să ne reamintim. Constantin Nicolescu a semnat, cu propria-i mână, nouă contracte cu firmele sale, ca preşedinte al Consiliului Judeţean. De cealaltă parte a mesei la care „şi-a făcut datoria” şi a negociat ca preşedinte CJ, s-au aflat angajaţi de-ai săi, directori în firmele unde tot el era acţionar majoritar. Alte 5 contracte au fost semnate de instituţii din subordine, dar tot cu firmele sale, iar Nicolescu le-a aprobat, prin propria-i semnătură. Apoi, când legea a impus tuturor aleşilor să declare afacerile cu statul pe care le au firmele în care erau acţionari, Nicolescu a lăsat imaculată rubrica din declaraţia de interese. A uitat să declare, „bine intenţionat”, fără îndoială, şi toate firmele la care deţinea acţiuni.
Tunuri date „din neştiinţă”
Greu de crezut, dar Nicolescu afirmă, practic, că nu a ştiut când a semnat contractele, că firmele care luau bani de la CJ, sunt controlate tot de el. ”Vă asigur că nu sunt băgat în toate afacerile despre care s-a scris (...) ANI a controlat peste tot, singurul lucru cu care m-a găsit în neregulă sunt nişte chestiuni ce datau din perioada în care ANI nu exista sau s-au făcut din neştiinţă”. „Am conştiinţa împăcată”, a mai spus baronul, tot aşa cum o fi avut-o atunci când toate instituţiile din judeţul Argeş, nu doar Consiliul Judeţean, au semnat contracte cu firmele sale.
Biblioteca judeţeană, Direcţia de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului, Centrul pentru Conservarea şi Promovarea Culturii Tradiţionale sau muzeul judeţean, toate şi-au făcut datoria să semneze contracte cu firmele baronului Nicolescu, spre binele judeţului. Alături de acestea au mai semnat contracte sau au intrat în relaţii de afaceri cu firmele lui Nicolescu Hidroelectrica Curtea de Argeş, Poliţia comunitară Piteşti, Inspectoratul Judeţean de Poliţie Argeş şi Agenţia Naţională a Rezervelor de stat.