Evenimentul Zilei > Actualitate > Acesta este cel mai INCREDIBIL lucru care s-a aflat despre REGINĂ
Acesta este cel mai INCREDIBIL lucru care s-a aflat despre REGINĂ

Acesta este cel mai INCREDIBIL lucru care s-a aflat despre REGINĂ

Regina Elisabeta a II-a este acum cel mai în vârstă șef de stat la cei 91 de ani ai săi, după ce Robert Mugabe, dictatorul din Zimbabwe, a fost demis, ieri, din funcție după ce și-a condus țara timp de 37 de ani.

Dar mai remarcabil decât atât: patru din cinci locuitori din Marea Britanie nu erau născuți când Regina Elisabeta a II-a a urcat pe tron, conform unor cifre prezentate de Business Insider, citat de The Independent.

După ce tatăl ei, Regele George al VI-lea, a murit, în 1952, încoronarea sa a luat avut loc în 1953. De atunci, Regina a domnit în timpul a 14 premieri britanici și 13 președinți americani.

Concluzia că 80% dintre britanici nu au cunoscut alt monarh a fost dată după analiza unor informații ale Oficiului Național de Statistică, cel care arată că 12 milioane de britanici care trăiau în 1952 erau încă în viață în 2014.

La nivel național, sondajele de opinie britanice arată că majoritatea populației este regalistă și susține monarhia pe care o reprezintă regina Elisabeta a II-a.

Când ea va muri, Marea Britanie va fi în doliu cel puțin 12 zile, vor fi ceremonii speciale și activitatea va fi oprită așa cum nu s-a mai întâmplat de la al Doilea Război Mondial până acum, precizează sursa citată.

 

Publicat in categoriile: Actualitate
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: