Charles va discuta cu consilieri seniori de la Curtea Regală despre posibilitatea ca atunci când Regina Elisabeta va muri, Camilla să devină „Regină Consoartă”. 

La întâlnirea respectivă vor participa și oficiali ai guvernului britanic, aceasta urmând să aibă loc luna viitoare. 

Doar că ceea ce-și dorește Prințul Charles nu e atât de simplu de obținut, având în vedere că Ducesa de Cornwall (70 de ani) nu vrea să primească acest titlu. O sursă a declarat că „situația nu s-a schimbat, ea nu vrea să fie Regină”.  Sursa a mai precizat că Regina Elisabeta aII-a plănuiește să se retragă atunci când va împlini 95 de ani. 

Ea va pune în aplicare Actul de Regență, prin care Cahrles va fi numit Prinț Regent – rege în toată puterea cuvântului, dar nu cu numele. Legislația prevede că Regina va rămâne pe tron, dar va face un pas în spate, din cauza vârstei înaintate și va transmite rolul ei, mai departe, lui Charles. 

Când va deceda, Charles va deveni moștenitorul tronului și va fi Rege – ceea ce lasă un semn de întrebare în privința soției lui. Ea va fi nevoită să decidă dacă vrea sua nu să fie Regina Consoartă sau să poarte un titlu mai puțin cunoscut de „Prințesă Consoartă”. 

Sursa a mai declarat: „Majestatea sa va preda responsabilitatea Prințului Charles și el ar putea deveni Prinț regent, dar ea (Elisabeta – n.r.) va rămâne Regină toată viața ei”. 
„Camilla nu vrea să fie Regină Consoartă, dar Charles va organiza o întrunire cu oficiali ai Cabinetului, pentru luna martie. Au mai fost astfel de întâlniri din 2015 încoace, pentru a se stabili ce se întâmplă în cazul unor circumstanțe nefericite. Discută schimbările pe care le implică Monarhia, moștenitorul la tron și soția sa”. 

„Știu că vor discuta rolul Camillei, ca soție a lui Charles, care dorește ca ea să fie Regină Consoartă, dar opinia publică vrea ca ea să fie Prințesă Consoartă. Vor fi discuții aprinse”, a mai spus sursa repsectivă. 

Înainte ca cei doi să se căsătorească, în 2005, Clarence House a indicat faptul că viitoarea soție a lui Charles, Camilla, nu dorește să-și asume rolul de Regină Consoartă, ci vrea să fie cunoscută ca Prințesă Consoartă. 

Cu toate acestea, publicația citată susține că a întrebat oficial Casa Regală despre acest subiect, iar un purtător de cuvânt a negat întreaga poveste despre planificarea unei întâlniri în martie și discutarea rolului Camillei.