Evenimentul Zilei > Actualitate > Regimul alimentar care VINDECĂ diabetul în doar 5 zile!
Regimul alimentar care VINDECĂ diabetul în doar 5 zile!

Regimul alimentar care VINDECĂ diabetul în doar 5 zile!

Diabetul este o boală despre care știm că nu are leac. Bolnavii de diabet știu că pot ține afecțiunea sub control cu un regim adecvat și medicație, dar că aceasta nu dispare niciodată.

Cercetătorii de la Universitatea California de Sud a făcut publice o serie de concluzii cu privire la eficiența unui regim special, asemănător postului, care vindecă diabetul, scrie realitatea.net.

Regimul este similar celui vegetarian: sărac în calorii, proteine, carbohidrați, dar bogat în grăsimi nesaturate.

Acesta ar trebui urmat timp de cinci zile, iar tipurile de alimente care satisfac cerințele sunt supele și o multitudine de semințe, ori fructe uscate.

Regimul este urmat pe o perioadă de cinci zile, după care, în următoarele 25 de zile se poate mânca orice. Așadar, susțin cercetătorii, se alternează o perioadă de înfometare, cu una de saturare.

În tot acest timp, ceea ce s-a observat pe șoarecii de laborator este că pancreasul se autoreglează și secretă exact cantitatea necesară de insulină pentru a metaboliza zarărul din sânge într-un mod echilibrat.

Studiul a fost făcut public pe site-ul cell.com, însă cercetărorii atenționează că nu trebuie să se recurgă la el fără supravegherea medicilor.

Dr. Victor Longo declară: „(…) am ajuns la concluzia că dacă supunem șoarecii la o perioadă de înfometare extremă și apoi începem să-i hrănim din nou, celulele pancreasului intră într-un proces de reprogramare forțată, după care încep să reconstruiască acele porțiuni din pancreas care nu mai erau funcționale. Aceste descoperiri sunt extrem de importante, deoarece ele arată că, cel puțin în cazul șoarecilor, dieta poate fi folosită pentru a vindeca simptomele diabetului.”