"Buletinul oficial de stat va publica un decret regal prin care Majestatea Sa Regele revocă utilizarea titlului de Ducesă de Palma de Mallorca de către Alteţa Regală, infanta Cristina", a precizat Palatul Regal într-un comunicat.

Infanta Cristina, 49 de ani, este acuzată de infracţiuni fiscale în legătură cu afacerile soţului ei, Inaki Urdangarin, 47 de ani. Titlul de ducesă i-a fost conferit în 1997 de tatăl ei, regele Juan Carlos.

Fost campion olimpic la handbal, Inaki Urdangarin este suspectat că s-a folosit de poziţia sa în cadrul familiei regale pentru a obţine contracte în Insulele Baleare şi la Valencia prin intermediul unei societăţi non-profit, Noos, pe care o prezida. Plăţile ilegale ajung la suma de 6,1 milioane de euro.

La patru ani de la deschiderea anchetei, judecătorul José Castro, însărcinat cu ancheta, a dispus la 22 decembrie anul trecut să o trimită în faţa instanţei pe sora lui Felipe al VI-lea, o premieră în istoria monarhiei spaniole.

Magistratul o suspectează pe Cristina că a participat activ la fraudă folosind în scopuri personale o parte din banii deturnaţi prin intermediul unei companii fictive, Aizoon, deţinută în mod egal de cei doi soţi.

Te-ar putea interesa și: