FC Viitorul a câștigat meciul disputat pe teren propriu, împotriva echipei FC Botoșani (scor 3-1), în runda a 21-a a Ligii I.

Echipa lui Gică Hagi s-a văzut condusă încă din minutul 1, după golul reușit de Mihai Roman, dar a revenit fără probleme și s-a impus, grație reușitelor lui Gabi Iancu (17 – penalty), Aurelian Chițu (50) și Răzvan Marin (62).

Se teme de căderea suferită în sezonul trecut

Cele trei puncte câștigate au reașezat-o pe Viitorul în fruntea clasamentului, acolo unde va sta cel puțin până anul viitor. Dobrogenii au acumulat 42 de puncte, cu două mai mult decât Steaua, următoarea clasată. Hagi este precaut și spune că greul va începe în 2017. Anul trecut, Viitorul a ajuns în play-off, dar n-a făcut decât figurație în cea de-a doua parte a sezonului, câștigând un singur meci în 10 etape.

„Greul va fi anul viitor. Am depășit performanța de anul trecut la puncte, sper ca în această iarnă să fie mai bine decât anul trecut, pentru că anul trecut am făcut toate lucrurile greșit. Suntem tineri, învăţăm, încercăm să avem o mentalitate bună, mulţi dintre jucători au fost campionii României şi au mult talent”, a spus „Regele”.

Pleacă „maximum 1-2 jucători”

În ultimele luni, Gică a discutat cu mai mulți oameni despre FC Viitorul. Hagi așteaptă investitori dispuși să-l ajute cu bani, pentru că întreaga Academie înghite 6-7 milioane de euro anual și se pare că în acest moment are dificultăți financiare. Este posibil ca, în această iarnă, Viitorul să transfere „maximum 1-2 jucători”, dacă ofertele primite vor fi pe placul lui Hagi. Primii vizați sunt Răzvan Marin și Romario Benzar.


FOTO: Puștii lui Hagi s-au dezlănțuit la finalul meciului cu Botoșani FOTO: FACEBOOK/ACADEMIAHAGIMarin nu vrea la Steaua

Răzvan Marin (20 de ani) este unul dintre jucătorii esențiali ai Viitorului. Mijlocașul este dorit de Gigi Becali, dar Hagi nu se grăbește să-l vândă pe elevul său, care a început să joace în echipa națională, și a cărui cotă este în creștere. Patronul a povestit că negocierile cu nașul său sunt foarte dificile. „La Gică nu merge așa ușor. Lui îi zici că îi dai un milion de euro pe un jucător și el nu spune nimic, nici nu te bagă în seamă. L-aș vrea pe Răzvan Marin”. Tânărul mijlocaș nu se hazardează în declarații. „Mister va decide prețul meu. Nu știu dacă miam dorit să ajung la Steaua… Suntem în fața lor, în clasament. Ne dorim să ajugem la cluburi mari din Europa”, a spus Răzvan Marin.