Evenimentul Zilei > EVZ Special > Misterul regelui asirian cu ceas pe mână
Misterul regelui asirian cu ceas pe mână

Misterul regelui asirian cu ceas pe mână

Statul Islamic a distrus în 2015 unele sculpturi din muzeul oraşului Mosul și din orașul antic Ninive, dar și comori arhitecturale din Nimrud, prima mare capitală a Imperiului Asirian.

Pe reliefuri de piatră care împodobeau magnificul palat al regelui Ashurnasirpal al II-lea din Nimrud se poate vedea că suveranul, care a domnit din 883 până în 859 Î. Hr., și un sfetnic al său au ceasuri la mână.

Adepții cosmunauților antici au interpretat imediat că ceasurile intraseră în posesia regelui fie primte de la extratereștrii, fie pentru că putea călători în timp.

Însă cea mai credibilă interpretare este că n-ar fi vorba de ceasuri, ci de brățări cu modele florale.

Situat în nordul Mesopotamiei, regatul asirian a reprezentat un stat puternic.

Între 900 și 620 î.Hr. acesta a format primul mare imperiu din lume, unificând teritoriile de la Golful Persic până în Egipt.

Deși era un oraș extrem de vechi care data încă din jurul anilor 5.500 î.Hr., Nimrud a fost transformat într-un centru imperial de către regele Ashurnasirpal al II-lea în jurul anului 880 î.Hr.

Citește toată POVESTEA pe Evenimentul Istoric

Informaţiile publicate de evz.ro pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.