Evenimentul Zilei > Actualitate > Record mondial stabilit la Sfântu Gheorghe
Record mondial stabilit la Sfântu Gheorghe

Record mondial stabilit la Sfântu Gheorghe

Multiplul campion național la trial-bike, Orban-Barra Gabor, din Sfântu Gheorghe, a doborât, în weekend, recordul mondial la săritura cu bicicleta pe o roată, în cadrul unei demonstrații organizate cu prilejul Zilelor orașului.

Sportivul Tușnad Cycling Team a sărit de 561 de ori pe roata din spate a bicicletei, depășind recordul deținut de un italian, care a realizat anul trecut 495 de sărituri. În urmă cu doi ani, Orban- Barra Gabor reușea să stabilească alte două recorduri mondiale — la mersul cu bicicleta cu spatele (27,58 de metri) și la săritura pe o roată (309 sărituri). "A fost foarte dificil. După 300 de sărituri te cam doare totul. Pe la 450 de sărituri am avut iarăși un moment critic și am fost aproape să renunț, dar cu ajutorul publicului am găsit noi resurse de energie. M-au ajutat și antrenamentele, fac zilnic câteva ore de exerciții, iar în ultimele luni am mărit doza de alergări și sărituri cu coarda", a declarat fericit ciclistul.

Recordul a fost filmat, iar înregistrarea va ajunge la responsabilii Guiness World Records, care vor decide dacă o omologhează oficial.

Bodyguard după show

Sportivul Tușnad Cycling Team concurează pe o bicicletă de 3.000 EURO, vârf de gamă. Pentru a își permite participarea și la concursuri internaționale, Orban-Barra lucrează în timpul liber ca bodyguard. "Mi-aș dori să merg mai des la etape de Cupă Mondială, dar asta presupune bani investiți și sunt nevoit să mă focusez momentan pe show-uri demonstrative. Spre exemplu, ca amănunt inedit, după ce am stabilit recordul mondial nu am mers în bar cu prietenii la bere, ci la muncă ca bodyguard. Cred însă că pe viitor aceste sacrificii vor da rezultate ".