Val de critici la adresa actorului Victor Rebengiuc. Pe cine a deranjat artistul

Val de critici la adresa actorului Victor Rebengiuc. Pe cine a deranjat artistul Actorul Victor Rebengiuc a împlinit vârsa de 91 de ani. Sursă foto: Arhiva EVZ

Îndrăgitul actor Victor Rebengiuc a ajuns la venerabila vârstă de 90 de ani. Continuator al unei lumi în care Dinică, Dem Rădulescu sau Toma Caragiu bucurau sufletele românilor, maestrul Rebengiuc a participat la un podcast unde și-a pus sufletul pe tavă.

Victor Rebengiuc a ecovat un moment din lunga sa carieră pentru care a fost aspru criticat și judecat. Artistul este fără doar și poate unul dintre cei mai îndrăgiți actori ai României. De-a lungul carierei a primit numeroase distincții printre care și  Ordinul Național „Steaua României’ în grad de Cavaler, câștigat în 2017.

Distincțiile primite de Victor Rebengiuc

Talentul său a fost răsplătit și de comuniști în 1957, moment la care Victor Rebengiuc a fost decorat cu Ordinul Meritul Cultural clasa a IV-a (1967) „pentru merite deosebite în domeniul artei dramatice”.

Acum, la 90 de ani, maestrul nu-și mai încântă publicul cu aparițiile sale din motive lesne de înțeles, însă a participat la podcastul Vorbitorincii unde a adus în discuție un moment petru care a fost criticat dur de publicul român.

Ne puteți urmări și pe Google News

Pe scurt, maestrul a povestit de momentul din 23 septembrie 1989, moment la care a apărut în studiourile televiziunii naționale cu un sul de hârtie igienică. Atunci, Victor Rebengiuc a avut o ieșire nu tocmai potrivită. Concret, i-a îndemnat pe cei care au apărut la televizor pentru a recita poezii pentru Nicolae Ceaușescu să se șteargă la gură. Un îndemn adresat și  celor care l-au lăudat deșănțat pe fostul președinte al României.

Victor Rebengiuc

Val de critici la adresa actorului Victor Rebengiuc

La mai bine de trei decenii distanță subiectul încă mai provoacă isterie în mediul online. Utilizatorii care au urmărit intervenția actorului au aruncat cu invective la adresa artistului. Artist care de altfel are în spate o carieră de 70 de ani. Unele dintre comentarii au întrecut orice limită a bunului simț. Altele au fost ceva mai echilibrate. Însă toate au murdărit imaginea actorului român.

„Caracterul omului îl vezi în momente de slăbiciune a celuilalt. Dl respectiv nu a ratat momentul istoric să se autodefinească. Sunt curios de ce nu a făcut același gest înălțător cu o săptămână înainte de revoluție. Să-l întrebați vă rog. Eu știu un proverb. După război… mulți viteji se arată. A fost doar penibil. Nimic eroic. Și ode mai multe decât artiștii… nu știu cine sa fi ridicat. Mai bine stătea în banca lui și nu își păta parcursul din actorie cu politică”, a comentat unul dintre internauți.

Alți internauți au invocat trecutul comunist al maestrului și premiile obținute de acesta în vremea comunismului.

„Tare tov. Rebenciuc! Ștersul la gură cu hârtie igienică cred că trebuia început de dumisale.” „Uriaș l-au făcut Comuniștii altfel vindea hârtia igienică. Comuniștii au dezvoltat cinematografia și teatru acordând fonduri cu nemiluita.Un marțafoi”, și-au exprimat nemulțumirea alți utilizatori.

Comentariile răutăcioase au continuat cu injurii la adresa reputatului actor. Majoritatea vituperațiilor au fost formulate pe baza trecutului. În accepțiunea unora din urmăritorii podcastului „Vorbitorincii” cariera actorului Rebengiuc se datorează Partidului Comunist Român.

„Deși m-am uitat la TV zilele acelea, am ratat scena! Se tot încălzeau aparatele, care funcționaseră doar 2 ore pe zi și acum săreau volții din ele (monumental de penibilă minciuna lui brates) Până la urmă cam asta o sa rămână și din declarațiile maestrului post revoluționare… o hârtie igienică!”

„Mizerii multe, dar nu mai mari decât mizeria cu hârtia igienica… Voi îl gratulați ca niște veșnici slujbași ai ocultei. Rușine ” maestre.” „Acum 34 de ani NU a avut curajul să spună ceva, iar acum se laudă cu….Nimic!!”.

„Nu-i plăcea dictatura, dar îi recita osanalele scrise de alții. Multă ipocrizie la acest om. Suntem încă mulți care am trăit acele vremuri și știm foarte bine ce a făcut acest om…ca actor, jos pălăria…dar să nu uităm că a și fost distribuit în filme și piese de teatru datorită „partidului e-n toate în cele ce sunt”,