Antonescu dă vina pe societate: Are statul şi politicienii pe care i-a produs
- Antonia Hendrik
- 28 martie 2025, 09:41

Antonescu susține că societatea românească nu recunoaște că politicienii pe care îi critică acum sunt, de fapt, rezultatul propriilor sale alegeri.
Antonescu: Societatea românească are statul şi politicienii pe care i-a produs
Antonescu este de părere că politicienii au dificultăți în a înțelege că aceste nemulțumiri sunt cauzate de frustrările pe care le-au creat chiar ei. Candidatul colaiției de guvernare mai afirmă că, în ciuda numeroaselor critici și a reformelor continue din România începând cu 1990, țara a făcut progrese. Antonescu consideră că persoana care va fi aleasă președinte în acest an se va confrunta cu o misiune dificilă.
„Din păcate, societatea nu e dispusă să înţeleagă că are statul şi are politicienii pe care ea i-a produs. Nu i-au adus chinezii, nu i-au adus americanii, nu i-au adus turcii. Iar politicienii înţeleg destul de greu că aceste nemulţumiri, aceste aiureli, poate, ale unor segmente din societate, sunt generate de frustrările pe care le-au produs tot ei”, a explicat Antonescu.
Din 90 încoace o ţinem într-o reformă
Crin Antonescu a vorbit, de asemenea, despre reformele românești care a avut parte de amânări, afirmând că din „90 încoace o ţinem într-o reformă”.
„E clar că în România e complicat din motive care sunt aproape istorice: aceste tărăgănări, aceste amânări, aceste forme de întârziere instituţională. Dar a continua această idee vagă cum că nimeni nu face nimic şi că toţi sunt proşti şi corupţi nu foloseşte nimănui. Hai să discutăm nişte lucruri.
Istoria reformelor româneşti, reforma educaţiei, reforma sănătăţii, reforma administraţiei, reforma, reforma. Noi din 90 încoace o ţinem într-o reformă. N-am făcut-o ca lumea, dar nu înseamnă că n-am plecat pe un drum, pentru că totuşi suntem foarte departe de unde eram atunci”, a mai afirmat Crin Antonescu,
Antonescu: Nu mai suntem în situaţia comodă
Antonescu a menționat că mandatul de președinte al țării nu este niciodată unul simplu, dar cel care urmează va fi cu adevărat foarte dificil, subliniind că cineva trebuie să își asume această responsabilitate.
„Nu mai suntem în situaţia comodă că noi tragem un pui de somn în cabină, că ţara merge pe pilot automat în politica externă, Uniunea Europeană, NATO, parteneriatul cu americanii, dacă e ceva, ne spune cineva ce avem de făcut. Nu mai e deloc aşa. E o împrejurare în care nu e un post de invidiat cel de preşedinte al ţării, totuşi cineva trebuie să o facă şi o va face”, a susţinut Antonescu, joi seară, într-un podcast moderat de Mihai Tatulici.