Angajaţii Realitatea Media aşteaptă să-şi primească drepturile salariale încă de pe 15 iulie. "Schwartzenberg trebuia să finanţeze activitatea societăţii în condiţiile în care din punct de vedere comercial contractele nu acoperă cheltuielile. El cunoaşte acest lucru, dar, din nefericire pentru salariaţi, am înţeles că în următoarele zile este plecat în concediu", a spus pentru EVZ Cozmin Guşă.
El a anunţat că vor fi făcute demersurile juridice pentru ca situaţia să fie deblocată şi spune că vrea ca societatea să fie redresată din punct de vedere financiar.
"Din punct de vedere juridic, acţionarul majoritar are obligaţia să finanţeze activitatea. El a declarat public că n-o mai finanţează, a plecat în concediu, deci toată povara a rămas pe noi, cei care avem de luat bani, nu de dat", a spus Guşă.
Mii de euro pentru angajaţi
"Salariaţii au de luat fiecare câteva mii de euro, dar eu am de luat câteva zeci de milioane, de aceea suntem pe aceeaşi baricadă, creditorii şi salariaţii. Numai că cel care are potenţial de piaţă, eu, creditorul, s-a sesizat că o să finanţeze în continuare activitatea până când o redresăm", spune Cozmin Guşă.
Deşi plecarea acţionarului principal complică situaţia, el spune că acest gest este edificator. "Faptul că Schwartzenberg a plecat în concediu ne îngreunează sarcina, dar ne-o şi uşurează. Am înţeles că plecarea lui în concediu înseamnă un abandon legat de finanţarea cheltuielilor societăţii. Asta înseamnă că nu ne mai bazăm pe el şi trebuie să găsim noi resurse pentru ca societatea să nu dea faliment". Până la închiderea ediţiei Elan Schwartzenberg nu a putut fi contactat.
"Toată povara a rămas pe noi cei care avem de luat bani, nu de dat."
COZMIN GUŞĂ, reprezentantul comitetului de creditori Realitatea Media

CITIŢI ŞI:

  • Elan Schwartzenberg refuză să mai plătească salariile angajaţilor