Evenimentul Zilei > Politica > REACȚII DURE după emisiunea de la Realitatea TV la care a fost invitat Traian Băsescu
REACȚII DURE după emisiunea de la Realitatea TV la care a fost invitat Traian Băsescu

REACȚII DURE după emisiunea de la Realitatea TV la care a fost invitat Traian Băsescu

După emisiunea de la Realitatea TV, când fostul președinte s-a aflat în postura de a riposta de unul singur atacului venit din partea a nu mai puțin de șapte jurnaliști. Spectacolul grotesc n-a rămas fără ecou, sâmbătă comentariile au curs în valuri, iar unii formatori de opinie și-au exprimat chiar revolta în privința atitudinii celor care se presupune că ar fi trebuit să facă în mod corect oficiile de gazde.

La Realitatea Tv. Rareș Bogdan: Eu nu mint! Traian Băsescu: Vreți să vă dau EXEMPLE? Ați petrecut cu Vanghelie. PLUS: Vorbiți ca marele guru, asemenea lui Gâdea 


Fostul președinte Traian Băsescu s-a aflat, vineri aseară, la Realitatea TV, în emisiunea "Realitatea românească". Încă din prima jumătate de oră a emisiunii, între fostul preşedinte şi moderatorul emisiunii, Octavian Hoandră, a avut loc un schimb dur de replici. În cea de-a doua parte a emisiunii a venit și Rareș Bogdan, deși erau prezenţi şi jurnaliştii Costi Rogozanu, Mircea Coşea, Florin Poenaru şi Iulian Leca, iar Cozmin Guşă a intervenit și el prin telefon. Citește mai multe aici

Vă prezentăm mai jos câteva reacțiile apărute pe această temă în mass-media:

Criticul literar Alex Ştefănescu a reacționat pe Facebook, imediat după terminarea emisiunii Realitatea TV, în care, chipurile, a fost analizată activitatea fostului președinte Traian Băsescu în cei 10 ani de mandate. El le-a recomandat celor de la Realitatea TV ”să nu mai îndrăznească vreodată” să îl invite în emisiunile postului, că este exclus să mai onoreze o astfel de invitație. Citește mai multe aici

„Încălcând toate regulile publicisticii și politeții, făcând o propagandă agresivă și nu un talk-show, șase indivizi visceral-solidari, asemenea câinilor care atacă în haită, l-au hărțuit pe Traian Băsescu, unul dintre puținii oameni politici de valoare pe care îi avem. Ore în șir, în seara zilei de vineri 17 aprilie 2015, oameni ai clipei, de care peste câțiva ani nu-și va mai aminti nimeni, l-au admonestat, l-au jignit, l-au nedreptățit pe un personaj istoric.

Le transmit pe această cale celor de la Realitatea TV că ar fi bine să nu mai îndrăznească vreodată să mă invite la o emisiune”

Ion Cristoiu a atras atenția, pe blogul său, că "fanii lui Traian Băsescu ar trebui să-i mulțumească lui Rareș Bogdan pentru emisiunea de vineri seara".

"Contrar a ceea ce cred mulți fani ai lui Traian Băsescu, cu sau fără voia lor, cei de la Realitatea Tv, în frunte cu Rareș Bogdan, i-au făcut fostului președinte un serviciu imens.

Ca om care am avut multe interviuri cruciale luate lui Traian Băsescu, declar din nou pe proprie răspundere că Traian Băsescu se simte bine numai în mediul de acid sulfuric al întrebărilor incomode. Mai mult, dacă vrei să-l omori mediatic pe Traian Băsescu nu trebuie să faci altceva decît să-l scalzi într-o atmosferă de tămîiere. Ca să spun că-l îngropi dacă nu-l iei în seamă. Din acest punct de vedere, Antena 3 și România Tv sunt posturile care întrețin, prostește, Cultul personalității lui Traian Băsescu și după ce acesta a ajuns o persoană particulară.

În 2004, Marius Tucă ducea împotriva lui Traian Băsescu o campanie agresivă asemănătoare celei angajate în ultimul timp de Rareș Bogdan. Într-o, seară, cînd Marius Tucă și invitații, toți aleși pe sprînceană, îl făceau carne de mici pe Traian Băsescu, în absența acestuia, desigur, aflînd de șezătoare, Traian Băsescu s-a urcat în mașină și a venit la studio cerînd să intre în direct, ca să se apere. Un lucru asemănător celui de vineri seara, cînd  a dat venit în studio pentru a se confrunta cu cei care-l înjurau de mamă în absență. Marius Tucă nu l-a primit. Rareș Bogdan nu numai că l-a primit, dar mai mult, din motive care-mi scapă, a lăsat un taifas pe malul Lacului și a dat fuga în ajutorul colegilor, deja întinși pe jos, sub formă de cadavre mediatice, după ce Traian Băsescu i-a executat pe rînd fără milă.  Astfel, spre deosebire de Marius Tucă, Rareș Bogdan i-a adus lui Traian Băsescu un nou moment de glorie.
Fie și pentru asta, fanii lui Traian Băsescu ar trebui să-i mulțumească lui Rareș Bogdan
".

Pe site-ul său, Cătălin Stribllea își exprimă convingerea că Traian Băsescu a făcut un film la RealitateaTV

"Ce s-a întâmplat aseară în studioul Realității este de fapt scenariul unui film artistic de aventuri. Dacă aveți puțină imaginație, puteți vedea și scena. Se întâmplă într-un port din lumea a treia, într-un bar de noapte, plin de fum. La una dintre mese, un matroz sfrijit, care vede doar într-un ochi, e agitat de băutură și râde deranjând gașca locului. Ăștia se simt agresați și se iau de el. Doar că sfrijitul e mai tare și în clanță și în pumni. Ia o masă și i-o dă barmanului în cap, cu un scaun dă de spinarea unui angajat, scuipă vreo doi clienți și-i înjură pe toți. Finalul apoteotic îi aduce în scenă pe șmecherii locului. Sfrijitul îi ia și-i dă cap în cap de două ori și apoi pleacă. Opțional, o poate lua și pe eroina principală. Căci nu m-ar mira ca Băsescu să fi plecat în glume cu una  dintre jurnalistele aflate în redacție.

Imaginea asta mi-a venit în minte după ce am văzut rețelele sociale. Traian Băsescu a redevenit brusc simpatic în ochii multora. Bătălia asta inegală, în care le-a dat un cap în gură tuturor, i-a redat una dintre fațetele vechi, de luptător împotriva sistemului. Mai ales că emisiunii i s-au alăturat la un moment  dat Rareș Bogdan și Cozmin Gușă, ca și cum cei din studio nu făceau față. Făceau și încă bine, cred eu ".

În editorialul său, Silviu Sergiu scrie cum au reușit jurnaliștii Rareș Bogdan și Tavi Hoandră să nu scoată nicio știre de la Traian Băsescu. 

"Nu-mi place să scriu despre emisiunile televizate făcute de alții. Nu cred că e treaba unui jurnalist să evalueze prestația colegilor de breaslă. Sau să influențeze publicul cu opiniile sale pe un asfel de subiect. Publicul este suficient de inteligent să o facă și singur. N-are nevoie de intermediari. Îi trebuie doar o telecomandă. N-aș fi scris un rând despre emisiunea de la Realitatea TV în care a fost invitat președintele Traian Băsescu, dacă unul dintre invitații din platou nu ar fi încercat să demonstreze ”servilismul” unor jurnaliști față de fostul președinte aducând aminte de emisiunea în care i-am adresat lui Traian Băsescu aceeași întrebare cu a lui Mircea Marian".

Emisiunea de la Realitatea TV, unde şapte băieţi vânjoşi au tăbărât pe Traian Băsescu a avut un moment care l-a enervat la culme, a punctat Mălin Bot în editorialul său: Nu mai vreau ca statul să dea pomană din banii mei şi să finanţeze lenea

"A fost momentul în care Costică Rogozanu, un comentator cu idei socialiste mucegăite, a reproşat fostului preşedinte al României că, după zece ani de mandate Băsescu, România este ţara cu ”cel mai mic ajutor social”. Degeaba a explicat fostul preşedinte că matemarica e simplă: două milioane de oameni activi nu pot susţine pomeni sociale la infinit. 

Nu ştiu din ce îşi câştigă existenta un comentator ca Rogozanu, care face toată ziulica propagandă socialistă şi e fascinat de lozincile cu folosite de Putin pentru manipula proştii prin Europa. Ştiu că eu lucrez de la 18 ani, cu carte de muncă, în mediul privat. Nu am cerut niciodată nimic de la statul român şi sper să nu ajung vreodată în situaţia să cer ceva".

Pe de altă parte, Cătălin Tolontan și-a exprimat convingerea, pe blog, că emisiunea cu fostul președinte de la Realitatea TV "a fost exact genul de dezbatere care ne-a lipsit și s-a stricat taman cînd au apărut profesioniștii".

"Hoandră e prieten de zeci de ani cu Klaus Iohannis, Băsescu evident că știe asta, însă au rezistat să polemizeze fără ură.

Și mai buni au fost Mircea Coșea, Costi Rogozanu, Florin Poenaru și Iulian Leca. Ei au tras de Traian Băsescu, l-au obligat să revină la motivațiile profunde ale unor decizii.  Zi cu salariile, zi cu serviciile! Discuția a fost interesantă pentru că tipii n-au avut ego și n-au intenționat să monopolizeze emisiunea. Gazdele i-au adus exact genul de argumente care fostului președinte i-au lipsit o bună parte a celor 10 ani de domnie".

Academia Cațavencu remacă ironic: Ca să-i facă față lui Băse, la următoarea emisiune de la Realitatea va veni și toată Antena 3!

"Emisiunea de la Realitatea TV, care l-a avut ca invitat acuzat pe Traian Băsescu, nu a fost una obișnuită ci, ne-au asigurat surse din cadrul televiziunii, o reluare pentru nostalgici, din ciclul ”Dacă doriți să revedeți” a procesului lui Ceaușescu, în care în condamnat nu s-a tras cu gloanțe 7,62, ci cu flegme de calibru și mai mare. În ciuda eforturilor disperate ale celor prezenți în studio de a-l lichida pe Băsescu, bătrânul lup de mare a făcut față cu brio asalturilor haitei de gurnaliști, care mai de care mai dornic să reușească să-l muște de cur.

Într-un final, însuși masculul alfa, beta și gama al postului, Cosmin Gușă, a încercat să-i aplice lovitura fatală a guzganilor rozalii, și anume sub centură, dar a eșuat lamentabil. Pentru a-i veni totuși de hac fostului președinte, echipa de la Realitatea a pus la punct o strategie care vizează chemarea, la următoarea emisiune cu Băsescu, și a echipei de la Antena 3, ba chiar și a unora de la România TV".

Citiți mai mult: Traian Băsescu, în studioul Realitatea TV: "Domnul Guşă are probleme cu matematica şi cu logica. Domnule Hoandră, îmi sunteţi foarte antipatic şi ca ziarist, şi ca om. Sunteţi foarte slab ca jurnalist"