Evenimentul Zilei > Justitie > Prima reacţie a lui Gelu Voican Voiculescu după ce Lazăr a anunţat trimiterea în judecată a dosarului Revoluţiei
Prima reacţie a lui Gelu Voican Voiculescu după ce Lazăr a anunţat trimiterea în judecată a dosarului Revoluţiei

Prima reacţie a lui Gelu Voican Voiculescu după ce Lazăr a anunţat trimiterea în judecată a dosarului Revoluţiei

Luni, procurorul general, Augustin Lazăr, a anunțat că Parchetul Militar a trimis în judecată dosarul Revoluției din 1989. Cu această ocazie Lazăr a afirmat că acest dosar a reprezentat fost una dintre cauzele asumate în proiectul său managerial cu care a câștigat concursul pentru numirea în funcție.

După acest anunţ, Gelu Voican Voiculescu, unul dintre cei trimiși în judecată în acest dosar a afirmat că este sugrumat de indignare”. Potrivit lui Voiculescu, actualul procuror şef este compromis din punct de vedre instituțional”, potrivit g4media.ro

Suntem 45 de inculpați. S-au efectuat, sunt sugrumat de indignare că nu-mi găsesc cuvintele. (…) Acest om, compromis din punct de vedere instituțional, complice la torționarii de dinainte de Revoluție, din epoca comunistă, are îndrăzneala să apară public și să vorbească de revoluție, care este evenimentul fondator al epocii în care trăim”, a declarat Voican Voiculescu.

În dosarul Revoluţiei, care are peste 3.000 de volume, sunt inculpaţi Ion Iliescu(membru și președinte al C.F.S.N.), Gelu Voican Voiculescu (membru C.F.S.N. și fost vice prim-ministru al Guvernului României), Iosif Rus (fost comandant al Aviației Militare) și Emil (Cico) Dumitrescu (fost membru CFSN). Aceştia sunt acuzaţi de infracțiuni contra umanităţii.