Reacția de ultimă oră a Primăriei Capitalei legat de SCANDALUL de la spitalul Colentina

Reacția de ultimă oră a Primăriei Capitalei legat de SCANDALUL de la spitalul Colentina

Potrivit unui comunicat al PMB, la secţia respectivă nu sunt luate în considerare nici reducerea numărului de pături, nici diminuarea schemei de personal.

Consilierii primarului general, care au avut, joi, o întâlnire cu reprezentanţi ai asociaţiilor pacienţilor, le-au dat asigurări acestora că nu se doreşte sub nicio formă restrângerea activităţii Secţiei de Hematologie de la Spitalul Colentina, idee confirmată şi de directorul medical al spitalului, Rodica Olteanu, care a participat la discuţii, informează PMB.

Precizarea a fost făcută în contextul în care, în urmă cu două zile, mai multe asociaţii de pacienţi au solicitat, într-un memoriu adresat Preşedinţiei, comisiilor de specialitate din Parlament şi Ministerului Sănătăţii, "încetarea distrugerii Secţiei de Hematologie de la Spitalul Clinic Colentina - Bucureşti de către noul manager interimar". Potrivit unui comunicat al PMB, la secţia respectivă nu sunt luate în considerare nici reducerea numărului de pături, nici diminuarea schemei de personal.

"Mai mult decât atât, două posturi au fost deja scoase la concurs, alături de toate celelalte posturi solicitate din secţiile ATI, Neurochirurgie şi Cercetare, o adresă în acest sens fiind deja înaintată către Ministerul Sănătăţii. Totodată, în cadrul întâlnirii, reprezentanţii primăriei au invitat asociaţiile pacienţilor la o colaborare directă, încurajându-i pe aceştia să trimită orice sugestii au pentru îmbunătăţirea atât a condiţiilor de tratament din cele 19 spitale administrate de către municipalitate, cât şi privitoare la accesibilitatea actului medical", precizează sursa citată.

Ce spun asociațiile pacienților

Asociaţiile pacienţilor prezente la întâlnire au evidenţiat necesitatea modernizării şi dezvoltării Secţiei de Hematologie a Spitalului Colentina, având în vedere numărul mare de pacienţi atât din Bucureşti, cât şi din restul ţării. De asemenea, s-a discutat şi despre componenta socială a actului medical, în special despre transportul pacienţilor care, din motive de sănătate, nu se pot deplasa singuri la spital, în acest sens reprezentanţii municipalităţii anunţând că vor face toate demersurile pentru iniţierea unui program care să vină în sprijinul acestora.

Un alt punct discutat a fost lansarea demersurilor privitoare la includerea Spitalului Colentina în Programul naţional de tratament al hemofiliei şi talasemiei, fapt care ar contribui semnificativ la dezvoltarea Secţiei de Hematologie şi, implicit, la facilitarea accesului pacienţilor la un tratament corespunzător.  La întâlnire au participat reprezentanţii Asociaţiei Prietenii lui Adrian, Asociaţiei Naţionale a Hemofilicilor din România, Asociaţiei Naţionale pentru Protecţia Pacienţilor, Asociaţiei Române Împotriva Leucemiei şi Asociaţiei Bolnavilor de Mastocitoză. PMB a reamintit că, la iniţiativa primarului general, Gabriela Firea, ASSMB va demara anul acesta un amplu program de modernizare şi dotare a tuturor spitalelor pe care le administrează.

În cursul zilei de joi, managerul Spitalului Clinic Colentina, Silvi Ifrim, a precizat, de asemenea, că nu este vorba despre niciun demers cu privire la o eventuală restrângere de activitate la Secţia de Hematologie din cadrul unităţii medicale.

Ne puteți urmări și pe Google News