Evenimentul Zilei > Opinii > Invitatii EVZ > Răzvan Savaliuc: Anul urii și al lecției neînvățate
Răzvan Savaliuc: Anul urii și al lecției neînvățate

Răzvan Savaliuc: Anul urii și al lecției neînvățate

O retrospectivă a anului 2019. Care au fost cele mai importante evenimente politice, economice, media. Cum au caracteriza anul 2019. Cel mai bun politician, cel mai slab. Evenimentele care i-au impresionat pe cei invitați de evz.ro să comenteze principalele evenimente din 2019.

Desi au votat in majoritate prosteste in opinia mea – si asta din cauza unei propagande infernale antiromanesti – cred ca realul castig al electoratului in 2019 este ca acum stie cine este Klaus Iohannis si “Guvernul meu” – li se vad agendele trasate din afara – care ne vor in austeritate si care au stopat cresterea economica prabusind premeditat ratingul de tara, si care urmaresc instrainarea resurselor strategice in cel mai scurt timp.

Intr-o lume in care toate statele puternice se bat pe resurse si independenta energetica, “Guvernul meu” actioneaza pe invers. Si aici este cheia pentru poporul roman, odata inselat de guvernarea Basescu, iar acum a doua oara de “Guvernul meu”. Acum romanii au primit dovada ca PSD vroia binele tarii si ca a continua cu PNL – USR va insemna un imens regres economic, mergand pana la pierderea suveranitatii si, unii avertizeaza chiar pierderea Ardealului. Aceste dovezi nu inseamna ca electoratul roman va putea sa isi depaseasca imensa patima politica de care e macinat. Cred ca e imposibil pentru multi romani sa treaca peste ura ce le-a fost indusa atatia ani, iar alegerile din 2020, locale si
parlamentare, vor demonstra daca acest popor se va mai complace in statutul de colonie. Nu ma astept la minuni…

Cel mai bun politician? Fara indoiala a fost Liviu Dragnea, care desi putea sa schimbe legile ca sa scape, nu a facut-o, crezand ca nu va putea fi condamnat fara probe. S-a inselat, sfarsind in inchisoare in urma unei condamnari politice, dar asta nu diminueaza cu nimic masurile economice beneficie, luate in favoarea tarii, pe care azi PNL se chinuie sa le desfiinteze. Dragnea inca nu si-a spus ultimul cuvant… sunt sigur ca va reveni pe scena.

Cel mai prost politician? Greu de raspuns. Au fost cu duiumul la categoria asta. L- as remarca pe Klaus Iohannis care, desi a mai obtinut un al doilea mandat pe valul de ura si pe ajutorul politic extern si al serviciilor, nu stiu daca va fi in stare sa termine acest mandat in functie. Nu as vrea sa fiu in locul lui.

PAGINA ANTERIOARA