Potrivit oservatorului sirian pentru drepturile omului (OSDO), cu sediul la Londra, cei trei indivizi au fost omorâți în timp ce se găseau într-o mașină al Alep, de un tir despre care nu se știe dacă provenea de la un avion al coaliției conduse de Statele Unite sau de la un aparat al forțelor ruse angajate în Siria.

Sanafi al-Nasr figurează ca unul din posibilele pseudonime ale lui Abdul Mohsen Abdullah Ibrahim al-Sharikh, un saudit desemnat în 2014 de Departamentul Trezoreriei ca "terorist internațional", cu sediul în Siria pentru Frontul Al-Nosra și Al-Qaida. OSDO i-a identificat pe ceilalți doi ca fiind Abu Yasser al-Maghrebi și Abu Mohammed al-Jazrawi.

Frontul Al-Nosra din Alep a publicat pe contul său de Twitter fotografia unei mașini distruse, afirmând că a fost lovită de un tir "al coaliției cruciaților și arabilor" la Al-Dana, la vest de Alep. Frontul nu a prezent însă niciun bilanț și nici numele victimelor.

Moartea lui Sanafi al-Nasr a mai fost anunțată în trecut din greșeală.

Loviturile Statelor Unite și aliaților acestora în Siria vizează în majoritate forțele grupării Statul Islamic, rivale celor ale Frontului Al-Nosra.

Ocazional, aviația americană a lovit și membri ai grupării numite Khorasan, acuzată că are în rândurile sale membri ai Al-Qaida cu misiunea de a pregăti atentate în Occident.

Pe de altă, Vladimir Putin se laudă că "armata rusă a înregistrat rezultate impresionante în campania din Siria. (…) Zeci de baze de muniţie şi centre de comandă au fost distruse".

"Sute de terorişti au fost eliminaţi", susţine liderul de la Kremlin, precizând că între 5.000 şi 7.000 de militanţi islamişti din Rusia şi din alte republici foste sovietice s-au alăturat, în Siria, reţelei teroriste Stat Islamic.

Aviaţia militară rusă a lovit peste 380 de poziţii ale reţelei teroriste Stat Islamic de la începerea operaţiunilor în Siria, pe 30 septembrie. "De la începutul operaţiunilor, am efectuat peste 600 de raiduri aeriene, bombardând peste 380 de obiective teroriste", a declarat colonelul Andrei Kartapolov, purtătorul de cuvânt al Statului Major al armatei ruse.