Evenimentul Zilei > Actualitate > Război murdar între doi ziariști controversați: Mălin Bot îl acuză pe Sabin Orcan de legături dubioase cu „mafia” PSD
Război murdar între doi ziariști controversați: Mălin Bot îl acuză pe Sabin Orcan de legături dubioase cu „mafia” PSD

Război murdar între doi ziariști controversați: Mălin Bot îl acuză pe Sabin Orcan de legături dubioase cu „mafia” PSD

Sabin bOrcan, finanțatorul secret al Newsweek are nevasta angajată la Pandele și stă într-un bloc pentru care soțul Gabrielei Firea a fost chiar trimis în judecată, scrie controversatul blogger Mălin Bot. Sabin Orcan, directorul Newsweek, se apără de acuzațiile acestuia.
Bloggerul Mălin Bot: „Iată ce am descoperit, chiar despre bârlogul bOrcanal. 
Dacă tot îi plac lui Sabin bOrcan subiectele cu locuințe în blocuri, să vă spun și eu ceva interesant despre firma nevestei lui Orcan, Daniela Jivan, penthouse-ul bOrcanal și unul dintre dosarele DNA cu tovarășul Pandele trimis în judecată. Ca să vedeți ce încurcate sunt căile Cartelului Mafia Media și ce coincidențe pot apărea în viața și destinul unui mare jurnalist. 

Doamna bOrcan-Jivan e angajată în administrația Pandele, ceva șefă peste grădinițe.
Desigur s-a angajat pe competență și faptul că e consoarta lui bOrcan e doar o coincidență. 

Doamna bOrcan-Jivan este și patroană 100% la firma cu un singur angajat ADVERTIS SRL & patroană cu 82 % din acțiuni la firma care editează revista Newsweek, unde bOrcan face ”dezvăluiri” și ”anchete” despre garsoniere ANL dobândite acum 15 ani.

Sediul firmei unde doamna bOrcan este patroană 100%, un penthouse cu podele din lemn de bambus în care încap vreo trei garsoniere ANL, este într-un complex imobiliar din Voluntari pentru care tovarășul Pandele a fost trimis în judecată de DNA, complex ridicat de un afacerist turc foarte controversat, prin firma Real Construction Companies Group.

Desigur, vorbim despre o altă coincidență și nimic altceva.

Este vorba despre complexul Athos, situat pe bulevardul Dunării, la numărul 71, la aceeași adresă fiind declarat și sediul firmei cuplului bOrcanal, în bârlogul cu podele din lemn de bambus.

În 2008, Pandele și alți funcționari din primărie au fost trimiși în judecată pentru o presupusă șpagă de 180.000 de euro dată de un turc ca să poată să construiască ilegal blocul unde avea să își mute sediu firma lui bOrcan, după ce fusese înființată la Iași.

(…)

În numele adevărului pe care îl invocă bOrcan în ultimul editorial, poate ne spune și nouă cum stă treaba cu următoarele lucruri:

1. Cine și de ce bagă bani în gaura neagră numită Newsweek?

2. De ce ascunde sursa reală a finanțării?

3. Cum face profit firma nevestei?

4. De ce s-a angajat doamna bOrcan-Jivan la primăria lui Pandele, dacă tot deține o afacere profitabilă.

Subalternii lui bOrcan habar nu au cine le plătește salariile, dar acceptă cuminți orice bani, indiferent de sursa lor.”

Cei doi, Mălin Bot și Sabin Orcan (Borcan, pe numele său real) au fost în relații extrem de apropiate, lucrând în redacția „României Libere” mult timp ca o echipă. De aceea este interesantă dezvăluirile pe care le fac cei do . Mai mult, Sabin Orcan trebuia să fie nașul de cununie al lui Mălin Bot. De altfel, Sabin Orcan, directorul Newsweek a răspuns punctual la acuzațiile lui Mălin Bot. 

Patronul Newseek Sabin Orcan: RĂSPUNS LA MINCIUNILE SPUSE DESPRE PRIETENII, COLEGII, FAMILIA ȘI SOȚIA MEA. PE PUNCTE, CA SĂ PRICEAPĂ ȘI ULTIMUL BOT

Sabin Orcan: „N-aveam de gând să răspund iarăși calomniilor împrăștiate despre noi de boschetarul mediatic care răspunde la numele predestinat de Bot. Asta pentru că din ce în ce mai puțini oameni „pun botul” la elucubrațiile lui. Mai ales la cele în care intră cu bocancii murdari în viața privată a persoanelor pe care le terfelește.
Atacul la soția mea – pe care o face cum îi vine la gură – e cea mai abjectă formă de linșaj pe care am văzut-o în ultima vreme.
Dar, cum ziceam, oamenii au început deja să înțeleagă asta. La ultimele postări în care îmi linșează familia, Bot nu sare de câteva „like”-uri.
Prin urmare, n-aș avea de ce să mă justific.
O fac totuși aici, pentru că trebuie să rămână undeva, „for the record”, adevărul. Și pentru că s-or mai găsi și câțiva oameni de bunăcredință care s-ar putea lăsa păcăliți de minciunile debitate de acest mesia cu băț.
Răspund pe puncte, ca să priceapă și ultimul bot:
• Majoritatea datoriilor firmei care editează Newsweek România sunt către acționari, nu către stat sau către terți. Datorii pe care nu intenționăm să le recuperăm decât atunci când firma va aduce profit. Lucru care ar trebui să se întâmple în următorii ani. Asta înțelege orice guguștiuc: un business care se construiește de la zero trebuie susținut pentru o perioadă până ajunge la „breakeven”. Nimeni nu deschide o afacere care face profit din prima zi.
• Nu există niciun „finanțator din umbră”. Toți banii investiți sunt din fonduri proprii sau din contracte la vedere. Putem număra sute de companii care își fac reclamă în revistă sau pe site, care sponsorizează diversele evenimente pe care le organizăm. Totul, legal și transparent.
• Am avut publicitate electorală, ori de câte ori au fost alegeri, de la toate partidele pe care noi le considerăm democratice: PNL, USR-Plus, PMP. Am refuzat, așa cum se știe, ofertele venite de la alte formațiuni – gen PSD – care militau împotriva valorilor pe care le susținem (stat de drept, apartenența la UE și NATO etc). Asta nu ne împiedică să publicăm articole critice despre toți politicienii pe care-i prindem în ofsaid, indiferent de culoarea lor politică.
• Spre deosebire de Bot, care n-are un loc de muncă stabil și care trăiește din „donații” făcute pe un site din străinătate (fiind scutit de taxele și impozitele plătite de orice salariat), noi am virat statului aproape o jumătate de milion de euro în ultimii ani. Adică am mai plătit, lunar, încă vreo cinci salarii medii pe economie!
• Din 2008 încoace, media veniturilor familiei mele, din salarii și dividende, a fost de 7.000 de euro pe lună. Adică peste un milion de euro în ultimii 12 ani. O cifră rezonabilă dacă ne gândim că, în acest timp, am condus câteva dintre cele mai mari ziare românești și am moderat o emisiune tv de mare audiență. E mult, e puțin? Nu știu. Dar a fost suficient pentru a investi într-o companie media.
• Așa-zisul „penthouse” descris de Bot e un banal apartament cu două camere, cu o suprafață totală de 65 mp. Apartament situat la etajul 5 din 8, într-un bloc în care există și apartamente de 3 sau 4 camere. Carevasăzică, e cam cât „garsoniera” preacinstitului parlamentar pe care sare să-l spele el. Doar că noi n-am primit-o cadou, în urma vreunei inginerii imobiliare, ci ne-am împrumutat și am achitat suma de 90.000 de euro. Conform dovezilor atașate mai jos. O sumă uriașă, întrucât am cumpărat-o, ghinion, chiar înainte de criza imobiliară. Dar apartamentul nu e încă al nostru, pentru că mai avem multe rate de plătit la creditul pe care l-am făcut.
• Soția mea n-a lucrat niciodată în administrație sau la primărie, din simplul motiv că nu e conțopistă de meserie. Toată viața a fost dascăl, apoi psiholog. Lucru cu care se ocupă și azi, ca angajată în instituția care coordonează școlile, grădinițele și creșele din localitate. Care se află, conform legii, în administrarea Consiliului Local. Peste tot în țară – inclusiv în orășelul în care predă fosta doamnă Bot – e la fel. Asta nu înseamnă că toți profesorii, învățătorii și educatorii din România pot fi considerați pesediști, peneliști sau… pandeliști!
(…)
P.S. Deși știu prea multe amănunte despre viața promiscuă a lui Bot, eu n-o să le fac niciodată publice. Din respect pentru familia lui, supusă unor umilințe înfiorătoare. Ce știu însă mi-e de ajuns ca să înțeleg ce caracter infect și ce minte bolnavă are individul.

Publicat in categoriile: Actualitate
Ne puteți urmări pe Facebook, Telegram sau pe Google News
Accesează: