Război în Israel, ziua 35. Loviturile israeliene continuă în sudul Fâșiei Gaza

Război în Israel, ziua 35. Loviturile israeliene continuă în sudul Fâșiei Gaza Sursa Foto: Arhiva EVZ

Război în Israel. Un purtător de cuvânt al armatei israeliene a declarat că o rachetă a fost doborâtă de un sistem de apărare antiaeriană Patriot, fabricat în SUA. Aceasta vine după ce Israelul a declarat că a doborât o rachetă deasupra Mării Roșii care se îndrepta spre Israel. Mai devreme în cursul zilei, o dronă a lovit orașul Eilat din sudul țării.

Război în Israel, ziua 35. Israelul nu a precizat de unde se crede că a fost lansată ultima țintă sau rachetă, dar a declarat anterior că a crezut că drona a fost lansată din Yemen. Gruparea Houthi, cu sediul în Yemen, a declarat în cursul zilei de astăzi că a lansat un lot de rachete balistice asupra diferitelor ținte din Israel, inclusiv asupra unor obiective militare din Eilat.

Israelul afirmă că a interceptat o „țintă suspectă" în regiunea sudică

Un oficial israelian de rang înalt numește pauzele de patru ore în operațiunile militare „pauze tactice localizate". Acestea vor intra în vigoare în zone specifice. Un cartier sau o zonă vor fi anunțate cu câteva ore înainte că vor avea o pauză. Această pauză le oferă oamenilor posibilitatea de a se deplasa spre sud pentru ajutor și asistență.

Loviturile israeliene continuă în sudul Fâșiei Gaza, iar cartierele din sud ar putea primi, de asemenea, notificări de pauză pentru ca locuitorii să poată ieși și ei să primească ajutoare, a precizat oficialul. Oficialul a argumentat că faptul că în ultimele zile oamenii au părăsit nordul Gaza pentru a se îndrepta spre sud este un indiciu că Hamas își pierde controlul.

Ne puteți urmări și pe Google News

Întrebat când vor începe aceste pauze, oficialul a răspuns: „Foarte curând".

Război în Israel, Gaza

 

Război în Israel. Un susținător al palestinienilor acuză ambele părți de genocid

Un fost oficial al Națiunilor Unite pentru drepturile omului, care spune că a demisionat din cauza politicii ONU față de Israel,  a declarat la CNN că nu au fost abordate „cauzele profunde ale problemei”.

„Comunitatea internațională a folosit această mantră a unei soluții cu două state ca scuză. Nu au vrut să abordeze cauzele fundamentale ale problemei”, a declarat Craig Mokhiber.

Mokhiber a spus că „nu a mai rămas nimic pentru un stat palestinian durabil”. De asemenea, a spus că nu există speranță ca un guvern israelian să revină la granițele din 1967.