Evenimentul Zilei > EVZ Special > Război fără prizonieri între Firea și Cîțu! „Domnul Austeritate” vs. „Sinecuri pentru PSD”
Război fără prizonieri între Firea și Cîțu! „Domnul Austeritate” vs. „Sinecuri pentru PSD”

Război fără prizonieri între Firea și Cîțu! „Domnul Austeritate” vs. „Sinecuri pentru PSD”

Ministrul Finanţelor, Florin Cîţu, a lansat un nou atac la adresa primarului Capitalei, Gabiela Firea, pe care o acuză că în companiile pe care le administrează, se plătesc salarii şi... atât.

 

Într-o postare pe o rețea de socializare, Cîțu prezintă „sinecuri” pentru PSD.

„V-am spus ca revin cu detalii!

Asa arata structura cheltuielilor companiilor administrate (capusate?) de Gabriela Firea. Se platesc salarii si atat.

Pe romaneste SI NE CURI pentru PSD!!!

#RomaniiTrebuieSaStie

P.S. La RATB, peste 10 000 de angajati, cheltuieli de personal 73%. Cum sa mai faci si investitii sau reparatii?”, a scris Cîțu pe pagina sa de Facebook.

Alăturat el a prezentat și o listă de companii municipale în care ponderea cheltuielilor de personal reprezintă mai mult de 70% din totalul cheltuielilor de exploatare.

Astfel, la Regia Generală de Apă Bucureşti RA, ponderea cheltuielilor de personal în total cheltuieli de exploatare este de 100%, urmează Compania Municipală Sport pentru Toţi Bucureşti SA, Compania Municipală Parking Bucureşti SA şi Compania Municipală Imobiliară Bucureşti SA, toate cu o pondere de 92% a cheltuielilor de personal, Compania Municipală Protecţie Civilă şi Voluntariat Bucureşti SA, Compania Municipală Managementul Transportului SA şi Compania Municipală Turistică Bucureşti SA – 91%, Compania Municipală Parcuri şi Grădini Bucureşti SA – 89%, Compania Municipală Întreţinerea Arborilor şi Spaţiului Verde Bucureşti SA – 79%, Trustul de Clădiri Metropolitane Bucureşti SA – 78%, Compania Municipală Energetica Bucureşti SA – 75%, Compania Municipală Dezvoltare Durabilă Bucureşti SA – 72% şi Compania Municipală Eco Igienizare Bucureşti SA – 70%.

O altă companie din lista prezentată de Cîţu este Societatea de Transport Bucureşti, unde la peste 10.000 de angajaţi cheltuielile de personal sunt la 73%.

Postarea lui Cîțu pare să fie răspunsul la un atac dur al primăriței. „Iata-l pe Domnul Austeritate! In toata splendoarea sa! Nu stim daca mai e nevoie de alocatii, nu stim daca mai e nevoie de pensii, de indemnizatii de hrana,de autostrazi, de tramvaie… azi, de programul Prima casa”, a atacat Gabriela Firea.

„Cu alte cuvinte, ministrul de Finante ne recomanda sa mancam frunze, sa bem apa de izvor, sa mergem doar pe jos, sa dormim pe banca in parc!🤦‍♀️”, a încheiat primarul general al Capitalei.