Evenimentul Zilei > Actualitate > Râzând în faţa terorii. REACŢIE INEDITĂ A BELGIENILOR la alerta teroristă ce domină toată Europa
Râzând în faţa terorii. REACŢIE INEDITĂ A BELGIENILOR la alerta teroristă ce domină toată Europa

Râzând în faţa terorii. REACŢIE INEDITĂ A BELGIENILOR la alerta teroristă ce domină toată Europa

La rugămintea forţelor de ordine de a nu răspândi pe Twitter detalii legate de operaţiunile antiteroriste, belgienii au reacţionat într-un mod original.

Mai multe fotografii cu pisici au fost postate pe Twitter folosind hashtagul  #BrusselsLockdown, cel pe care forţele de securitate l-au propus pentru oricine are informaţii despre terorişti. Nu a trecut mult timp şi gestul a devenit viral pe Internet.

Se crede că primul care a avut ideea de a urca fotografii cu o pisică a fost un cameraman de la o televiziune olandeză, Hugo Janssen, care a postat pe Twitter următorul mesaj: “În loc de tweeturi despre activităţile poliţiei în Bruxelles, luaţi o poză cu pisica noastră, Mozart.”

Tema propusă a avut succes imediat şi aşa au apărut imagini cu pisici suspicioase sau cu pisici speriate. Autorităţile belgiene au mulţumit cetăţenilor pentru implicare şi pentru că au respectat cerinţele lor.

Toată această situaţie a fost generată de ameninţarea teroristă din Europa, care a dus la blocarea oraşului Bruxelles pentru a treia zi la rând. Forţe impresionante de securitate patrulează pe străzile capitalei Belgiei în tentativa de a opri eventuale atacuri teroriste.

Noaptea trecută, în timpul unui raid, poliţiştii belgieni au deschis focul asupra unui şofer, iar la finalul operaţiunii au arestat 16 persoane, printre care nu s-a aflat fugarul implicat în atentatele de la Paris, Salah Abdeslam. De asemenea, nu au fost găsite arme şi nici explozibili.