„Aici au adus mai multe materiale necesare producerii unei soluții care să imite alcoolul sanitar, precum alcool (metanol, cu privire la care cei doi inculpați afirmă că a fost procurat de suspectul Dawoud Abdul Satar, zis „Abed”). Timp de două săptămâni, cei doi inculpați (Fuad Ahmmed și Zuhair Abdel Nabi Ali Dawoud – n.r.) au participat la prepararea unor soluții pentru care foloseau, conform declarațiilor, 70 la sută alcool și 30 la sută apă, peste care adăugau vopsea de ouă de culoare albastră”, au precizat oamenii legii.

Una dintre martorele din cauză a spus că a fost contactată pentru a lipi etichete pe sticlele cu spirt contrafăcut și, când a ajuns la imobilul din Dobroești, la fața locului se aflau Abdel Dawoud, Fuad Ahmmed și Satar Dawoud, fratele cunoscutului Hamude, de la „Puterea dragostei”.

Potrivit martorei, cei trei răsturnau o substanță incoloră din două bidoane mai mari, într-un recipient mai mare, cu un robinet.
Un alt martor a susținut că a fost contactat de Fuad Ahmmed, pentru a transporta sticlele cu spirt contrafăcut la depozitul Doraly, din București. Acesta a încărcat 30 de cutii cu sticle și le-a transportat.

Soții care le-au închiriat imobilul arabilor au văzut că aceștia transportau butoaie mari cu lichide. La un moment dat, soția a întrebat ce e cu acele lichide, iar soțul ei i-a spus că arabii preparau soluție pentru curățat geamurile. Femeia a cerut și ea o sticlă, pentru că voia să curețe geamurile casei, numai că acesteia i s-a făcut rău, a făcut o alergie pe ambele mâini și a simțit un miros înțepător, care a amețit-o.
Martorii au mai afirmat că, la un moment dat, în imobilul respectiv a venit și Satar Dawoud, care, împreună cu Fuad Ahmmed, a descărcat mai multe materiale.

În urma efectuării percheziției la imobilul respectiv, anchetatorii au descoperit două canistre, cutii de carton, PET-uri, vopsea albastră pentru ouă, saci din plastic.

La audieri, afaceristul Ciprian Barticel, administrator al firmei Viosim Impex Junior SRL, care are sediul în depozitul Phoenix, din Iași, a afirmat că a cumpărat alcoolul de la arabi, prin intermediul unui alt martor, respectiv șoferul angajat la societatea lui.
Martorul a cumpărat aproape 80 de baxuri, dar factura a fost făcută doar pentru 600 de sticle. Ulterior, șoferul de la firma lui Barticel a mai cumpărat aproape 80 de baxuri, primind o factură tot pentru 600 de sticle.
Pe 22 – 23 aprilie 2020, un angajat al firmei lui Barticel i-a spus acestuia că soțul unei cliente care a cumpărat o sticlă cu spirt a murit. La audieri, Barticel a susținut că ar fi retras de la vânzare toată cantitatea de alcool sanitar și a distrus-o.
Pe facturile emise de arabi era trecută firma Vigoo Retail SRL București, o societate care ar fi fost promovată în trecut de Cătălin Botezatu.

La audieri, Barticel le-a mai spus anchetatorilor că un coleg de depozit l-a întrebat de unde poate cumpăra spirt (1.000 de sticle) pentru o primărie din județul Iași, iar el l-ar fi îndrumat către arabii din București.
Ulterior, acesta a afirmat că el i-a livrat spirtul colegului, respectiv peste 1.000 de sticle. El a mai spus că, în momentul în care a aflat că soțul unei cliente a murit, a decis să distrugă alcoolul rămas pe stoc.
De asemenea, la audieri, Barticel a susținut că i-a fost frică să spună care a fost cantitatea de alcool distrusă.

„Până la acest moment al audierii, mi-a fost frică să spun despre cantitatea de sticle distrusă, întrucât m-am gândit că voi fi acuzat de evaziune fiscală, facturile primite fiind doar pentru 600 de sticle”, a afirmat afaceristul ieșean, potrivit bzi.ro

Sursa foto: ziaruldeiasi.ro

PAGINA ANTERIOARA