Evenimentul Zilei > Justitie > Răsturnare de situație în cazul afacerii cu spirtul ucigaș. „Nu te spăla, că faci mai rău!”
Răsturnare de situație în cazul afacerii cu spirtul ucigaș. „Nu te spăla, că faci mai rău!”

Răsturnare de situație în cazul afacerii cu spirtul ucigaș. „Nu te spăla, că faci mai rău!”

Scandalul care a izbucnit din cauza spirtului contrafăcut Sante Med a atins cote neînchipuite, după ce arabul Satar Abdul Dawoud, zis „Abed”, s-a predat polițiștilor bucureșteni.

Anchetatorii au descoperit în urma cercetărilor făcute până în prezent, că medicul „Abed” este fratele lui Hamude, de la „Puterea dragostei” și a fost cel care a pus la cale întreaga afacere.

Oamenii legii au stabilit care a fost parcursul spirtului contrafăcut Sante Med, de la arabii din București, până în comunele din Iași, Neamț, Suceava și Vaslui. Deocamdată, anchetatorii vorbesc despre un număr de 14 victime ale spirtului ucigaș.

Așadar, potrivit anchetatorilor, Abdul Dawoud ar fi fost cel care ar fi venit cu ideea de a vinde alcool metilic ca alcool etilic, încercând astfel să profite de pe urma pandemiei cu coronavirus.

După ce s-a predat, medicul arab a fost adus aseară în cătușe la Iași, urmând ca procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunal să decidă ce se va întâmpla în continuare.

„Eu m-am certat cu Abed (Satar Dawoud, zis „Abed” – n.r.) din cauza faptului că acesta contraface spirt. Mi-a spus că nu e treaba mea și să tac din gură. În timp ce Abed turna alcoolul în butoiul albastru, o picătură mi-a sărit în ochi și m-a usturat toată ziua. Abed mi-a spus să nu mă spăl, că fac mai rău. Abed e doctor. În timp ce puneam capace la sticlele umplute cu lichidul fabricat, acesta îmi sărea pe piele și mi-a crăpat pielea pe mâini. În timp ce se fabrica spirtul, aveam o stare de rău. Domnul Abed are nevoie mare de bani, are datorii mari și, din cauza asta, m-a obligat să lucrez pentru el”, a spus Fuad Ahmmed în fața anchetatorilor.

Acesta a adăugat că nu are nicio activitate economico-financiară din 2010, câștigând bani din jocuri de noroc și pariuri sportive. Din cauza pandemiei cu coronavirus, casele de pariuri s-au închis, iar acesta a susținut că ar fi acceptat propunerea de a face afaceri cu Satar Dawoud, zis „Abed”.

De asemenea oamenii legii au mai descoperit că arabii au închiriat câteva încăperi la etajul I al unui imobil din satul și comuna Dobroești, județul Ilfov.

CONTINUAREA ARTICOLULUI IN PAGINA URMATOARE