Rareș Bogdan îi cere rezultate lui Ciolacu, după vizita în SUA

Rareș Bogdan îi cere rezultate lui Ciolacu, după vizita în SUA Sursa foto: Razvan Valcaneantu

Rareș Bogdan se așteaptă ca Marcel Ciolacu să vină cu rezultate sin vizita pe care o întreprinde în Statele Unite. El a comentat declarațiile premierului care i-a bătut obrazul pentru că a dezvăluit, pe surse, informații din ședințele coaliției.

Rareș Bogdan a comentat afirmațiile lui Marcel Ciolacu, care a spus despre el că dezvăluie informații din ședințele coaliției. Politicianul PNL a respins acuzațiile. Totodată, el a spus că se așteaptă ca premierul să vină cu rezultate din Statele Unite.

Despre ce așteptări are din partea premierului, Rareș Bogdan nu a dat detalii. O delegație guvernamentală condusă de Marcel Ciolacu întreprinde o vizită în SUA, în perioada 2- 7 decembrie.

Ne puteți urmări și pe Google News

Rareș Bogdan atenționat de Ciolacu

Premierul Marcel Ciolacu i-a bătut obrazul colegului din PNL n pe motiv că ar fi dezvăluit informații din ședințele interne ale coaliției de guvernare. El a spus că așa ceva nu se face, mai ales că este vorba despre decizii adoptate în cerc restrâns.

„E o linie roșie. Nu folosești discuții într-un cerc fiindcă coaliția restrânsă cu liderii e cercul cel mai restrâns - nu folosești informații guvernamentale sau decizii care urmează să fie luate, să le dai pe surse. Înțeleg și acest joc. Dar nu din cercul strâns. De aceea m-am supărat. Rareș Bogdan nu e un lider rău. Problema e că trebuie să respectăm și să învățăm să ne respectăm între noi”, a spus Ciolacu.

Politicianul PNL s-a dezvinovățit de acuzațiile formulate de Marcel Ciolacu la adresa lui și a dat vina pe colegii social-democrați din coaliție.

„Știe foarte bine, mai bine decât oricine către cine au plecat, cum au plecat de obicei informații și de obicei, aceste informații, 95% dintre ele, PNL ieșea foarte prost. Dacă cineva dintre ai noștri, eu sau altcineva ar fi dat informații, cu siguranță n-am fi dat informații în care să arătăm șifonați”, a spus Rareș Bogdan.

Premierul român în vizită în SUA

Marcel Ciolacu în vizită în SUA. Sursa foto: Gov.ro

Liberalul îi cere rezulate lui Ciolacu din SUA

Politicianul PNL se așteaptă ca Marcel Ciolacu să vină cu rezultate concrete din vizita sa în Statele Unite. El spune că aceasta este datoria oricărui premier sau președinte care merge la Washington

„Eu m-am obișnuit ca Ciolacu să încerce să creeze aceste umbre de fum. Haideți să vedem ce face domnul Ciolacu în SUA și cum duce guvernarea României. Asta mă interesează la ce face Ciolacu, nu la ce zice de PNL, de Rareș Bogdan sau de alți lideri PNL. Asta e, dacă dorește sa guverneze cu noi, trebuie să ne accepte pe toți”, a spus politicianul PNL.

Rareș Bogdan a subliniat că oricine merge în Statele Unite, premier sau președinte, trebuie să vină cu rezultate, cu un plus. Mai ales că, spune politicianul, din delegația lui Ciolacu fac parte și miniștri PNL.

„Orice reprezentant al țării, că e președinte sau premier, odată ajuns în SUA trebuie să aducă un plus pentru țara mea. Având în vedere că s-a dus acolo însoțit și de 6 miniștri, inclusiv de la noi din PNL, mă aștept să revină cu rezultate notabile. Eu îi doresc mult succes”, a comentat Rareș Bogdan.

Klaus Iohannis, safari în Kenya

Klaus Iohannis în safari Sursa foto: Kenya Wildlife Service

Rareș Bogdan, încrezător în turneul lui Iohannis

Mult mai încrezător se arăta liberalul față de președintele Klaus Iohannis, în contextul controversatului turneu african. Chiar dacă puțini sunt cei care se așteaptă la vreun rezultat concret după vizitele prezidențiale, prim-vicepreședintele PNL spunea că acestea se vor vedea. Dar nu acum, ci altă dată, „pas cu pas”.

„Președintele Iohannis, care a fost foarte criticat pe pentru acest periplu african, a făcut niște lucruri acolo pe care o să le aflăm cu siguranță, pas cu pas, în stilul domniei sale, dar foarte importante pentru economia României”, spunea politicianul.

Rareș Bogdan vorbea despre posibilitatea ca România să devină furnizor de alimente în Africa, deși producătorii români nu pot asigura nici necesarul intern. Mai mult, vorbea despre investiții în energie și chiar producția de armament.

„România poate deveni furnizor de hrană, de mâncare pentru 80-100 de milioane de cetățeni, că aia e marea bătălie, hrana, mâncarea. România poate deveni super-jucător în domeniul energetic, furnizor de energie, în domeniul lemnului, în domeniul armamentului, dacă se fac investiții, pentru că am fost în top cinci producători de armament”, a mai spus Rareș Bogdan.