Rareș Bogdan respinge ideea listelor comune cu PSD pentru alegerile din 2024

Rareș Bogdan respinge ideea listelor comune cu PSD pentru alegerile din 2024 Sursa foto: arhiva EVZ

Rareș Bogdan, reprezentant al PNL în Parlamentul European, a făcut publică poziția sa referitoare la alegerile din 2024, exprimându-și clar dezacordul cu ideea listelor comune alături de PSD.

Rareș Bogdan a subliniat că PNL nu consideră colaborarea în acest mod drept o opțiune viabilă pentru partid. Europarlamentarul declară că susținerea sa și a colegilor săi se bazează pe propria determinare.

Atunci când a aderat la PNL, spune el, partidul se afla în jurul procentului de 18% sau 20%. Însă el a reușit să contribuie, împreună cu referendumul prezidențial, la creșterea procentajului la 28% în alegerile europarlamentare.

Rareș Bogdan se opune listelor comune cu PSD la alegerile 2024

Politicianul le comunică colegilor săi că singura șansă a PNL este să acționeze independent și să conștientizeze puterea pe care o deține.

Ne puteți urmări și pe Google News

Europarlamentarul a subliniat că partidul dispune de o armată de 240.000 de membri activi. Printre care, 1.362 de primari, 17 președinți de regiuni, 130 de parlamentari și 10 europarlamentari. Împreună cu numeroasele realizări înregistrate în cei trei ani și jumătate de guvernare.

Întrebat dacă nu vrea liste comune cu PSD, Rareş Bogdan a răspuns:

Nu. Nu cred că este o soluţie pentru PNL. Eu spun extrem de clar: „Prin noi înşine”, ne-a adus forţă în urmă cu 100 de ani şi prin noi înşine ne va aduce la peste 20% la alegerile din 2024”.

Europarlamentarul propune sprijinirea demersului lui Eugen Tomac pentru a intra în Schengen

Vineri, în urma anunțului făcut de premierul Marcel Ciolacu cu privire la intenția de a contesta la Curtea de Justiție a Uniunii Europene refuzul Austriei de a permite României accesul în spațiul Schengen, europarlamentarul PNL Rareș Bogdan a făcut o declarație importantă.

El a subliniat că, din punct de vedere legal, ultima oportunitate pentru a demara acest demers a fost pe 7 februarie.

Totuși, Rareș Bogdan a adăugat că singura șansă viabilă acum este ca România să se alăture oficial demersului inițiat de Eugen Tomac. Acesta a demarat procesul la Curtea Europeană de Justiție.

„Lucrurile stau extrem de clar, nu poţi, potrivit Tratatului UE să ataci o decizie a unei ţări la CJUE decât la maximum 60 de zile, la două luni de zile de la înfăptuirea sa. deci, ultima dată în care putea fi atacată decizia este data de 7 februarie. Decizia a fost atacată prin demersul unui român, colegul nostru de la Bruxelles, Eugen Tomac”, a spus Rareş Bogdan la Prima News.

Schengen. Sursa foto: Facebook

Europarlamentarul PNL a afirmat că practic, nu se poate proceda altfel în conformitate cu regulamentele. Acesta a subliniat că premierul Ciolacu și ministrul Energiei, Sebastian Burduja, urmează să primească vizita companiei OMV, cel mai important contribuitor la bugetul Austriei, în această săptămână.

Cei doi pot să se transforme în oameni cu demnitate, nu trebuie să stea cu capul plecat, sper să nu accepte în niciun caz cererile pe care compania austriacă le solicită statului român, respectiv modificarea legii offshore, abia votată în urmă cu un an în Parlament.

Primul pas pe care premierul Marcel Ciolacu trebuie să îl facă, împreună cu ministrul liberal Sebastian Burduja, este să aibă demnitate şi să refuze sau să condiţioneze în faţa companiei austriece cererea oricum aberantă pe care compania o are şi anume posibilitatea de a vinde mai mult gaz din următoarea extracţie de pe Neptun Deep”, a mai spus Rareş Bogdan.