Pentru aceasta, Rareș Bogdan a transmis o interpelare Comisiei solicitându-i intervenția pentru a le proteja interesele.

Europarlamentarul a precizat, într-o postare pe pagina sa de Facebook, că UE are obligația de a proteja drepturile tuturor lucrătorilor din Uniune, indiferent de locul în care muncesc în spațiul comunitar. El a arătat că există semnale despre condițiile revoltătoare cu care se confruntă muncitorii români și în alte state, precum Italia și Austria.

„Din cauza situației dramatice a unor muncitori români aflați în alte țări și a evenimentelor recente din Germania, săptămâna trecută am trimis o interpelare la Comisia Europeană. După cum știm, UE are obligația de a proteja drepturile tuturor lucrătorilor din Uniune, indiferent de locul în care muncesc în spațiul comunitar. Mai există semnale despre condiții revoltătoare în Italia și Austria, deci este obligatoriu să primim niște răspunsuri”, a scris Rareș Bogdan pe Facebook.

Pe de altă parte, el a mai spus că Nicolas Schmit, comisarul pentru locuri de muncă și drepturi sociale Nicolas Schmit a fost chemat să răspundă  întrebărilor europarlamentarilor, legate de condițiile de muncă ale muncitorilor sezonieri.

„Ne mai interesează situația lucrătorilor transfrontalieri, dar și ce acțiuni va întreprinde Comisia pentru ca asemenea forme de abuz îndreptate împotriva lucrătorilor sezonieri – fie ei români sau cetățeni ai altui stat european – să nu se mai repete. Sigur, mă interesează în primul rând soarta românilor, căci nu mai doresc ca ei să fie umiliți și nevoiți să iasă în stradă pentru a cere să le fie respectate drepturile și libertățile fundamentale”, a subliniat Rareș Bogdan, în postarea de pe Facebook.