Prim-vicepreședintele PNL Rareș Bogdan îi cere premierului Ludovic Orban și colegilor săi din Guvern să ia măsuri pentru plafonarea prețurilor la produsele alimentare și la cele de igienă. El a luat atitudine într-o postare pe Facebook, exasperat că, deși a promis că vor plafona prețurile, guvernanții nu au făcut-o până în prezent.

„Plafonati odată adaosurile comerciale! Germania a făcut asta la produsele de bază la maxim 10%. Sau măcar sporiți controalele pe marile lanțuri prin Consiliul Concurenței, ANAF, ANCP! Producătorii români NU au modificat prețurile la poarta fabricii. Am vorbit cu 10/12 giganți din domeniul producției și procesării”, a scris Rareș Bogdan pe Facebook.

Pe 15 martie, pe când se afla în izolare la Vila Lac, premierul anunța că ia în calcul plafonarea prețurilor la medicamente, măști sau produse medicale, acolo unde ar putea să apară specula.

„O măsură posibil a fi luată este măsura de a limita creșterile prețurilor la medicamente și astfel de produse căutate în această perioadă, pentru a nu permite o speculă cu aceste produse. Există posibilitatea de a plafona prețurile la dezinfectanți, măști, mănuși de protecție”, declara Ludovic Orban, la momentul respectiv.

Ulterior, când a revenit la Palatul Victoria, premierul nu a mai adus în discuție aceste măsuri, în ciuda faptului că mai mulți agenți comerciali au majorat nejustificat prețurile produselor de primă necesitate.