Evenimentul Zilei > Social > Rareș Bogdan cere măsuri de protecție pentru transportatori: ”Comisia Europeană trebuie să oprească asasinatele”
Rareș Bogdan cere măsuri de protecție pentru transportatori: ”Comisia Europeană trebuie să oprească asasinatele”

Rareș Bogdan cere măsuri de protecție pentru transportatori: ”Comisia Europeană trebuie să oprească asasinatele”

Europarlamentarul PNL Rareş Bogdan cere Comisiei Europene să adopte noi măsuri de siguranță pentru a opri atacurile tâlhărești asupra șoferilor de TIR.

Rareș Bogdan a luat atitudine după ce un șofer român de TIR, Mihai Spătaru, a fost ucis cu o sabie. Europarlamentarii au cerut Comisiei Europene măsuri concrete pentru creșterea măsurilor de siguranță în parcări. Aceasta după ce transportatorii s-au plâns că grupuri de crimă organizată au ajuns să atace camioanele pe autostrăzi.

Europarlamentarul Rareş Bogdan a avut o luare de poziţie în Parlamentul European pe această temă.

„Mai mult de 25.000 de cetățeni europeni îngrijorați au semnat o petiție privind siguranța șoferilor de camioane și mă bucur că inițiativa lor s-a transformat în rezoluție. În această vară a avut o explozie a cazurilor de atacuri asupra șoferilor de camioane, unde dintre victime fiind români.

Știrea uciderii, cu sabia, a lui Mihai Spătaru, un șofer de camion de 39 de ani atacat într-o parcare din Franța, a înconjurat planeta. Transportatorii s-au plâns că grupuri organizate au ajuns să atace camioanele pe autostrăzi”, a declarat Rareș Bogdan în Parlamentul European.

Sursa foto: EVZ

Camionagii fac parte din infrastructura esențială a UE

Potrivit spuselor sale este nevoie de măsuri de siguranță pentru a opri jafurile împotriva șoferilor de camioane. Mai ales că aceștia fac parte dintr-o infrastructură esențialeă a UE deoarece asigură transportul de mărfuri.

„Comisia Europeană trebuie să oprească asasinatele, trebuie măsuri concrete. E obligatoriu să creștem siguranța din aceste parcări. Este inadmisibil ca în anul 2021 să existe jafuri în zone presupus sigure, inclusiv atacuri soldate cu pierderea de vieți, ca și când am trăi în Vestul sălbatic. Șoferii de camioane fac parte din infrastructura esențială a UE, deoarece ei asigură transporturi de mărfuri fără de care întreaga economie s-ar prăbuși. Am cerut Comisiei Europene să promoveze creșterea numărului de parcări și să ceară statelor membre UE să ridice standardul de siguranță”, a mai spus europarlamentarul PNL.

În opinia sa, Comisia Europeană trebuie să colaboreze cu Consiliul European în elaborarea unor măsuri concrete pentru a întări colaborarea autorităților de poliție din statele membre.

„Comisia trebuie să colaboreze cu Consiliul European și să ia urgent măsuri în sensul dezvoltării colaborării polițienești, adică o implicare a autorităților din toate țările membre în ceea ce privește prevenirea, depistarea și investigarea infracțiunilor pe șosele și în zonele de parcare”, a declarat Rareș Bogdan, șeful Delegației EPP România.

Rares Bogdan
Sursa foto. EVZ

Rareș Bogdan cere strategii concrete pentru siguranța transporturilor

Europarlamentarul român consideră că țările UE trebuie să-și asume responsabilitatea și să atace frontal problema siguranței transporturilor de mărfuri. Astfel trebuie elaborate strategii coerente de siguranță rutieră.

„Se impun mecanisme în baza cărora, în situația unui atac împotriva unui șofer sau a unui camion săvârșit pe teritoriul unui stat, să se activeze un sistem de reacție imediată. Cu alte cuvinte, trebuie protocoale clare, eficiente și ușor de aplicat, nu o birocrație care lasă oamenii la cheremul unor infractori. Un șofer de camion care este victima unui grup infracțional organizat nu trebuie să devină și victima lipsei de proceduri. Poate n-ar fi rău să existe inclusiv patrule în zonele adiacente, iar camerele de filmare chiar să funcționeze, nu să fie de decor”, a mai spus Rareș Bogdan.

Informaţiile publicate de evz.ro pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.
Publicat in categoriile: Social
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: