Evenimentul Zilei > Politica > Raluca Turcan, reacție explozivă la „mărturisirea” lui Bădulescu privind violențele din 10 august: „Au fost dirijate direct de Dragnea. Liderii PSD se autodetonează”
Raluca Turcan, reacție explozivă la „mărturisirea” lui Bădulescu privind violențele din 10 august: „Au fost dirijate direct de Dragnea. Liderii PSD se autodetonează”

Raluca Turcan, reacție explozivă la „mărturisirea” lui Bădulescu privind violențele din 10 august: „Au fost dirijate direct de Dragnea. Liderii PSD se autodetonează”

În contextul întrunirii de miercuri a Comitetului Executiv al PSD Bucureşti, cu scopul de a-i retrage sprijinul politic viceprimarului Capitalei Aurelian Bădulescu, Raluca Turcan, prim-vicepreședintele PNL reacționează, subliniind că mărturisirea lui Bădulescu vis a vis de faptul că violențele din 10 august ar fi fost dirijate de însuși Liviu Dragnea este încă o dovadă că „liderul suprem” al PSD s-a aflat într-adevăr în spatele violențele jandarmilor împotriva protestatarilor pașnici, potrivit rtnews.ro.

Prim-vicepreședintele PNL Raluca Turcan a reacționat joi, după ce viceprimarul PSD al Capitalei, Aurelian Bădulescu, a recunoscut că a mințit în fața procurorilor referitor la mitingul din 10 august, subliniind că aceasta este încă o dovadă că Liviu Dragnea a fost cel care a orchestrat violențele jandarmilor împotriva protestatarilor pașnici.

Pe Facebook, Raluca Turcan a tunat și fulgerat: „Liderii PSD se autodetonează: violențele din 10 august au fost dirijate direct de Dragnea!

Autodenunțul viceprimarului PSD al Capitalei, Aurelian Bădulescu, ne confirmă ceea ce noi spunem de 5 luni:

– PSD a instigat un viceprimar să mintă în declarații de martor în legătură cu violențele de la protestele din 10 August; – suntem tot mai aproape de dovezile care confirmă că Dragnea a orchestrat reprimarea protestelor, prin mâna Ministrului de Interne, Carmen Dan;– avem o nouă confirmare că PSD -ALDE se comportă ca un grup infracțional organizat.

Bădulescu nu este primul care confirmă ceea ce noi spunem de mult!Mai întâi a fost Primarul general, Gabriela Firea, apoi prefectul de București, Speranța Cliseru, fostul premier, Mihai Tudose și cine știe câți vor mai urma.#10august”, a scris Raluca Turcan pe pagina de socializare.

Viceprimarul Capitalei, Aurelian Bădulescu, căruia PSD i-a retras sprijinul politic, a declarat, miercuri seara, într-o intervenție telefonică la Realitatea Tv, că a mințit la Parchet, când a fost audiat în ancheta privind violențele de la protestul din 10 august.

„Dom’le, după câte am făcut eu… Am mers până acolo încât a trebuit să mint. (…) Am avut o altă atitudine decât cea care ar fi trebuit atunci când am declarat în fața organelor de urmărire penală ce m-au întrebat referitor la evenimentele din 10 august și am spus asta în contextul în care am vrut să subliniez faptul că am făcut tot ce mi-a stat în putere ca să trag cu acest partid“, a afirmat Bădulescu.

El a mai spus că sunt lucruri pe care de acum încolo va trebui să le lămurească cu cei care se ocupă de anchetă.

„Mi-a fost greu să ajung până aici, nu am crezut niciodată că dacă-i spui lui Codrin Ștefănescu trompetă și muncești atâția ani în partidul ăsta ești dat ca o măsea afară“, a adăugat Bădulescu.

Întrebat dacă va merge la Parchet să-și schimbe declarația, Aurelian Bădulescu a replicat: „Nu, o să mă cheme Parchetul și o să zică: «Domnu’ Bădulescu, ai spus că ai mințit». Da, domnule. «Ia pixul și hârtia și hai să vedem ce trebuie să îndreptăm aicea»“.

El a mai acuzat că i s-a cerut de la partid, „în schimbul unor foloase: numirea prin funcții sau numirea altor persoane în funcții“, să o lase pe Gabriela Firea, să schimbe majoritatea în CGMB și să folosească ieșirile publice împotriva Gabrielei Firea. „Asta este democrația în anul 2019“, a adăugat el.