Evenimentul Zilei > Politica > Răfuiala GHIŢĂ – GHINEA e departe de a lua sfârsit! Sebastian Ghiţă îi aduce ACUZAŢII DURE ministrului Ghinea
Răfuiala GHIŢĂ – GHINEA e departe de a lua sfârsit! Sebastian Ghiţă îi aduce ACUZAŢII DURE ministrului Ghinea

Răfuiala GHIŢĂ – GHINEA e departe de a lua sfârsit! Sebastian Ghiţă îi aduce ACUZAŢII DURE ministrului Ghinea

Răfuiala dintre deputatul Sebastian Ghiţă şi ministrul Fondurilor Europene, Cristian Ghinea nu pare să contenească prea curând. Ministrul Ghinea i-a adus acuzaţii dure deputatului Ghiţă, condamnându-l pentru fraudarea firmelor asupra cărora are control. Nici acesta din urmă nu s-a lăsat mai prejos, blamându-l pe Cristian Ghinea de gestionarea dezastruoasă a ministerului.

Mai mult decât atât, Sebastian Ghiţă a oferit o serie de declaraţii jurnaliştilor de la stiripesurse.ro, prin care sugerează implicarea lui Ghinea în afaceri nu tocmai în termeni legali şi ţine să îi transmită un mesaj:

 

"Domnule Ministru Ghinea

În numele transparenţei pe care o tot clamaţi şi pentru a arata tuturor că dumneavostră chiar aveţi bune intenţii, vă rog să răspundeţi public acestei liste de 10 întrebări:

1. De ce blocaţi integrarea şi dezvoltarea sistemelor informatice din Ministerul Fondurilor Europene?

Până la acest moment probabil v-aţi dat seama că fără aceste sisteme informatice nu există nici o şansă reală de a atrage fonduri europene din exerciţiul 2014 – 2020.

2. De ce refuzaţi companiilor româneşti din IT dreptul de a participa la licitaţiile publice ale ministerului dvs?

În companiile româneşti lucrează zeci de mii de analişti şi programatori extrem de capabili. De ce le refuzaţi dreptul de a munci în ţara lor şi pentru ţara lor?

3. În baza cărei legi şi după ce reguli ale economiei de piaţă aţi decis colaborarea cu serviciile secrete în detrimentul licitării publice a contractelor?

Cum poate să aibă societatea românească un control al costurilor pe care le implică acţiunile dvs?

4. Cine îşi asumă răspunderea dacă nici în acest an România nu va avea un sistem informatic integrat care să permită absorbţia cu succes a fondurilor europene?

Dumneavostră domnule Ministru sau serviciile secrete ?

5. Care sunt toate contractele pe care ONG-urile deţinute de dvs, precum CRPE şi cele de unde aţi încasat bani le-au avut cu autorităţile publice din România?

Vă încurajez să fiţi primul care demonstrează că nu vă veţi afla în niciun conflict de interese. Publicaţi lista cu contractele din ultimii 5 ani. E vorba de 4.7 milioane de euro.

6. Care sunt legăturile dumneavoastră cu reţelele de sifonat bani europeni legate de POSDRU?

Mă refer la Reţeaua Ababei – Ţapu Nazare – Adriana Duţu .

7. Care sunt legăturile dumneavoastră de afaceri şi ale echipei dumneavoastră cu firma EUZONE?

8. În baza căror legi şi reguli oamenii care au experienţă deja în absorbţia fondurilor europene sunt îndepărtaţi şi apoi înlocuiţi cu apropiaţi ai dumneavoastră din ONG urile şi firmele cu care aţi lucrat?

Asta înţelegeţi dumneavoastră prin promovarea pe baza de merite? Instalarea unei camarile personale în minister şi în autorităţile de management?

9. Care este legătură dumneavoastră cu doamna Cornelia Baiculescu şi cu contractele Easy 2Shop Trading?

10. Credeţi că după ce  a fost menajeră pe un vas de croazieră această persoană poate să ajungă director în MFE sau chiar şefa POCU? Credeţi că relaţia personală a acesteia cu dumneavoastră este un criteriu suficient de promovare?

Sper să răspundeţi public acestor simple întrebări şi sper să clarificaţi motivele pentru care activitatea dvs ca ministru e departe de ceea ce aştepta toată lumea de la un aşa-zis tehnocrat."

Publicat in categoriile: Politica
Ne puteți urmări pe Facebook, Telegram sau pe Google News
Accesează: