Evenimentul Zilei > Politica > Opoziția, în acord cu Puterea. Rafila susține reluarea cursurilor în școli din 8 februarie
Opoziția, în acord cu Puterea. Rafila susține reluarea cursurilor în școli din 8 februarie

Opoziția, în acord cu Puterea. Rafila susține reluarea cursurilor în școli din 8 februarie

Deputatul PSD Alexandru Rafila este de acord cu reluarea cursurilor în școli, începând cu februarie, așa cum a sugerat ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu.

Deputatul Alexandru Rafila este de acord cu demersul de reluare a cursurilor în școli la 8 februarie.

Deputatul Alexandru Rafila, reprezentant al României la OMS, s-a declarat de acord cu ministrul Educației Sorin Cîmpeanu. Acesta a declarat că școlile ar putea fi redeschise la începutul semestrului următor. O decizie în acest sens va fi adoptată la finalul lunii ianuarie, în funcție de evoluția epidemiologică a COVID-19. Alexandru Rafila consideră că termenul avansat de noul ministru al Educației este fezabil și poate fi respectat.

„Este absolut fezabil. Școlile nu trebuiau să se închidă, de fapt. Nu există nici o justificare a închiderii școlilor, dacă ne referim măcar la școlile primare. România a devenit unicat în UE, cu o incidență relativ redusă, a ținut școlile închise un an. Lucrul ăsta nu mai poate continua, nu atât din punct de vedere al procesului de învățământ, cât mai ales din punctul de vedere al afectării grave a modului în care se dezvoltă copiii”, a declarat Alexandru Rafila.

Rafila susține reluarea cursurilor în școli

Potrivit spuselor deputatului PSD, în acest context, demersurile făcute de ministrul educației trebuie susținute. Rafila a caracterizat drept hazardate declarațiile oficialilor din Ministerul Sănătății conform cărora școlile nu se redeschid. În opinia sa, genul acesta de declarații nu sunt folositoare pentru că induc confuzie.

Astfel, ori situația provocată de pandemia de COVID-19 a scăpat de sub control, iar lucrul acesta trebuie asumat, susține Alexandru Rafila. Ori, în caz contrar, lucrurile sunt sub control și nu ar trebui să mai existe discuții legate de oportunitatea redeschiderii școlilor.

„Eu sprijin demersul domnului ministru Cîmpeanu de a deschide școlile pe 8 februarie. Mi se pare hazardată afirmația unui reprezentant de la Ministerul Sănătății, care spunea că nu se vor deschide școlile. Cu atât mai mult cu cât numărul de cazuri noi este tot mai mic. Am avut doar 2.000 ieri, cu 7.000 de teste”, a precizat deputatul PSD.

 

Informaţiile publicate de evz.ro pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.