Evenimentul Zilei > Politica > Raetchi (PNL), proiect de lege în Parlament după cazul recent „Simfonia Lalelelor”
Raetchi (PNL), proiect de lege în Parlament după cazul recent „Simfonia Lalelelor”

Raetchi (PNL), proiect de lege în Parlament după cazul recent „Simfonia Lalelelor”

Deputat PNL Ovidiu Raețchi a depus un proiect de lege care prevede eliminarea posibilității de a expune nepotrivit copiii, la evenimente la care participă politicieni, după cum s-a întâmplat în cazul recent de la „Simfonia Lalelelor”.

Conform unui comunicat remis EVZ, „În acest moment, legislația din România nu acoperă satisfăcător modul în care imaginea copiilor poate fi tratată în diferite contexte politice. Plecând de la aceste hibe legislative, ne-am confruntat cu situații nefericite, în care a fost depășită o limită a expunerii copiilor – ajungându-se până la punerea lor în pericol. Trebuie să învățăm din cazuri precum "Simfonia Lalelelor" și "Balena Albastră" și -depășind faza politică – să ne concentrăm pe o serie de norme care să ne ofere certitudinea că nimeni – indiferent de partid sau convingeri politice – nu mai poate greși decât asumându-și conștient o încălcare a legii. De aceea, am depus astăzi un proiect de lege care să elimine, plecând de la experiențele din ultima perioadă, riscurile de expunere excesivă și inadecvată pentru copii".

În context, deputatul PNL vrea să modifice Legea nr. 272/2004 privind protecția și promovarea drepturilor copilului, prin adăugarea a trei noi alienate la articolul 52.

Cadrelor didactice, instructorilor, personalului didactic auxiliar și celui administrativ le este interzisă implicarea copiilor și a elevilor în manifestări publice artistice, culturale sau sportive dedicate unor demnitari, oficialități sau oameni politici.

Susținerea de către copii și elevi a unor acte artistice, culturale sau sportive în cadrul unor evenimente publice la care participă demnitari, oficialități și politicieni, în afara sau în interiorul unității școlare, cu sau fără accesul mass-media, poate avea loc numai după informarea scrisă și detaliată a părinților de către cadrele didactice, instructori, personal didactic auxiliar și cel administrativ, și primirea unui acord scris din partea acestora privind activitățile desfășurate.

Orice prezență în școli a politicienilor, oficialităților și demnitarilor în vederea unor campanii de informare, trebuie să fie avizată motivat de o comisie specială constituită la nivelul inspectoratelor școlare județene, respectiv la nivelul inspectoratului general al Municipiului București.

 

 

Publicat in categoriile: Politica
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: